Kateri kamin ali kaminsko peč v nizkoenergijske hiše?

Sodoben standard gradnje (NEH in pasivne hiše) velikokrat otežuje vgradnjo standardnih kaminov in kaminskih peči, saj na eni strani majhna potreba energije po ogrevanju in na drugi strani velika trenutna odjemna moč kaminov, ustvarjata neugodno bivalno klimo.

 

kamini kozlar tonwerk

T-SKY v prostoru

 

Tako velikokrat nepravilna izbira kamina ali peči pripelje do tega, da je kamin le okras, namesto, da bi ob njem uživali ob ognju v hladnih jesenskih in zimskih dnevih.
Edinstveno rešitev ponuja švicarsko podjetje TONWERK, z dolgoletno tradicijo izdelave šamotov in drugih akumulacijskih materialov, s svojo široko paleto akumulacijskih kaminskih peči.
Poleg vrhunskega designa je srce vseh akumulacijskih kaminskih peči napredna tehnologija izgorevanja in hranjenja energije.

 

kamini kozlar tonwerk graf

Graf: Oddajanje toplote T-LINE  (6 kg polen)


Gorenje polen po principu od zgoraj navzdol, zagotavlja počasno izgorevanje le-teh, kar omogoča, da se toplota akumulira v posebnem materialu v peči. Tako z enkratnim nalaganjem (cca. 6 kg) polen, zagotovimo oddajanje toplote tudi do 16 ur. Največja prednost teh peči je, da maksimalna moč ne presega 3 kW trenutnega oddajanja toplote, kar zagotavlja odlično bivalno klimo v prostoru. Akumulacijske peči imajo ločen dovod svežega zraka za izgorevanje in jih je možno uporabljati v prostorih s kontroliranim prezračevanjem in delovanjem v podtlaku (Dibt standard).

 

Barvo peči lahko prilagodite vašemu prostoru in okusu, saj je oblogo možno izbrati med raznobarvnimi umetnimi in naravnimi kamni. Model T-SKY je prejemnik priznane +x Award nagrade.


www.kamini-kozlar.si

 

Kako izbrati pravi kamin
Prispeval: Andrej Gruden
19.02.2016 16:11

agni kamin rikaV zadnjih letih se vse več ljudi odloča za nakup kamina ali kaminske peči, ki pa prehitro odločitev sprejmejo na podlagi cene kamina. Takšen pristop pogosto pomeni, da se kupec odloči za napačen kamin, ki je ponavadi hrupen, manj ekonomičen, ne akumulira toplote in prehitro “pregori”.

Udobje in neodvisnost od vrste goriva
Prispeval: Andrej Gruden
10.06.2014 13:12

agni kamini Aqua InsertKombinirana toplovodna kaminska peč Aqua Insert + P z dvema izgorevalnima komorama omogoča izbiranje med prijetnim gorenjem polen in učinkovitim izgorevanjem pelet.

Kamin, toplota, človek, okolje
Prispeval: Simon Tihec
30.03.2014 8:56

sojos 1Ko danes izrečemo besedo »ogrevanje« smo hkrati izrekli besedo »okolje«. Planet izgublja borbo s toplogrednimi plini, zato lahko v prihodnje vgrajujemo samo naprave, ki ne bodo dodajale teh plinov v sistem.

 
KONTAKTIRAJTE PONUDNIKA - Kamini Kozlar

   
Ime in priimek:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
   

Najbolj brano

Veliko je govora o toplotnih črpalkah za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, prednostih, povračilu investicije, vplivih na okolje, načinu izračuna potrebne moči toplotne črpalke in podobno.

 IR ogrevanje je globalno uveljavljeno več kot 80 let. Zaradi nizkih cen fosilnih goriv in globalne prevlade teh energentov,  v preteklosti povpraševanja po IR ogrevanju praktično ni bilo

Ponudniki storitev vrtanja dandanes ne ponujajo več samo vrtalnih oz. rudarskih del, ampak ponujajo vse bolj celovite storitve. Cene na trgu se razlikujejo, vendar pa so ponudniki (vrtalci) razmeroma prilagodljivi in odzivni na povpraševanja.

Letošnja zima je pokazala zobe bolj kot smo vajeni, tako da so tudi stroški za ogrevanje  v večini domov višji kot v preteklih zimah.

Čista pitna voda, ki priteče iz pipe ali z njo izpiramo svoje biološke izločke, je vredna veliko več, kot zanjo plačamo.

fotovoltaicne-elektrarne

SONČNE ELEKTRARNE

Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
 
ogrevanje

PREHOD NA TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
 
ponudniki toplotnih

TOPLOTNE ČRPALKE – PONUDNIKI

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik TOPLOTNE ČRPALKE zrak – voda ter TOPLOTNE ČRPALKE voda – voda…
 
pasivna-hisa

PASIVNE IN SKORAJ NIČ - ENERGIJSKE HIŠE

Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
 
Gradnja in obnove

DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE

Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše. Poleg oblike…