Heat Pipe kolektorji z vodoravnimi cevmi so že na voljo

Že vrsto let stanovalci individualnih hiš lahko ogrevajo sanitarno vodo in prostore z zelo učinkovitimi vakuumskimi kolektorji GreenLand Systems, ki izrabljajo ekonomično in čisto energijo sonca. Za namestitev takih kolektorjev je potrebna zadostna površina strehe, ki jo imajo individualne hiše običajno na pretek.

 

 

Že vrsto let stanovalci individualnih hiš ogrevajo sanitarno vodo in prostore z zelo učinkovitimi vakuumskimi kolektorji GreenLand Systems, ki izrabljajo ekonomično in čisto energijo sonca. Za namestitev takih kolektorjev je potrebna zadostna površina strehe, ki jo imajo individualne hiše običajno na pretek.

 

 

BioPlanet_heat_pipe_sonni_kolektor_vodoravni
Heat Pipe kolektorji z vodoravnimi cevmi

 

Tisti, ki pa stanujete v stolpnicah ali drugih večstanovanjskih stavbah, na streho lastnih kolektorjev, praviloma nimate možnosti namestiti. Prav tako je mnogo individualnih hiš, pri katerih zaradi neugodne orientacije strehe težko instaliramo vakuumske kolektorje z idealnim naklonom. Zaradi teh razlogov so se v GreenLand Systems Avstralija in njihovem hčerinskem podjetju Bio Planet odločili ponuditi slovenskemu trgu novost: Heat Pipe kolektor z vodoravno položenimi vakuumskimi cevmi. Kot prvi vam ponujajo vakuumske Heat Pipe kolektorje, ki zaradi svoje zasnove omogočajo učinkovito delovanje tudi pri vodoravno položenih vakuumskih ceveh. Vsi ostali Heat Pipe kolektorji za svoje delovanje potrebujejo minimalno 15° naklon.

 

Za instalacije na balkonske ograje tako do sedaj ni bilo učinkovitega Heat Pipe kolektorja, kajti s krajšanjem vakuumskih cevi in s tem zmanjševanjem površine absorberja na eni cevi bistveno zmanjšamo učinkovitost kolektorja. Z novim GreenLand Systems kolektorjem, pa lahko uporabimo normalne, 2m dolge vakuumske cevi premera 100mm in s tem ohranimo zelo velik absorber na eni cevi. Velik absorber pa bistveno poviša izstopno temperaturo solarne tekočine iz kolektorja še zlast takrat, ko nam sonce zakrivajo oblaki ali imamo megleno vreme.

 

Kolektorju so še povečali debelino stekla, tako da je vakuumska cev sedaj še odpornejša na udarce. Tako so uspeli ohraniti učinkovitost normalnega Heat Pipe kolektorja tudi pri tem balkonskem kolektorju.

 

Za vse dodatne informacije ali brezplačno svetovanje, so vam na voljo na telefonski številki 01 5240 320.

 

Več na www.bioplanet.si

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI