Hišna prezračevalna naprava HCC2

Prezračevalna naprava HCC2 je energijsko učinkovita rešitev prezračevanja in je prvenstveno namenjena za vgradnjo v spuščene stropove stanovanj.

Zasnovana za vgradnjo v spuščene stropove

Dantherm je vodilno podjetje na področju energijsko učinkovitih klimatskih rešitev za udobje vašega doma. Podružnice podjetja se nahajajo na Norveškem, Švedskem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Združenih Državah ter v Rusiji in skupaj zaposlujejo cca. 600 ljudi. Podjetje se osredotoča na štiri glavna poslovna področja:

 

Hlajenje elektronike:

Klimatski nadzor elektronike in baterijsko hlajenje radijskih postaj ter ostalih telekomunikacijskih infrastruktur. To vključuje napajanje in delovanje telekomunikacijskih omrežij.

 

Razvlaževanje:

Mobilni in stacionarni razvlaževalci za sušenje stavb ter za uporabo pri privatnih plavalnih bazenih ter wellness centrih.

 

Prezračevanje:

Veliki prezračevalni sistemi za uporabo pri plavalnih bazenih in stavbah, ki zahtevajo konstantno cirkulacijo zraka, kot so npr. nakupovalni centri in kinematografi. Njihovi izdelki vključujejo tudi sisteme za domačo uporabo, ki delujejo na osnovi visoko učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov.

 

Mobilno ogrevanje in hlajenje:

Sistemi za ogrevanje oz. hlajenje šotorov ter opreme, ki jo uporablja vojska in dobrodelne organizacije. Kupci teh izdelkov so v glavnem vojska v NATO državah ter proizvajalci skladiščnih zabojnikov.

 

dines prezracevanje

Hišna prezračevalna naprava s protitočnim prenosnikom toplote

Energijsko učinkovita rešitev prezračevanja je prvenstveno namenjena za vgradnjo v spuščene stropove manjših stanovanj

Dantherm je vložil vse svoje znanje in izkušnje v razvoj in izdelavo nove prezračevalne naprave namenjene za vgradnjo v spuščen strop. Naprava je primarno namenjena uporabi v apartmajih ali manjših stanovanjih, kjer vsak izkoriščen prostor igra pomembno vlogo. Že od samega začetka razvoja naprave so bili pozorni na vsak najmanjši detajl tako pri montaži kot tudi vsakodnevni uporabi.

 

dines prezracevanje primer vgradnje strop

Enota HHC nameščena v spuščenem stropu

dines prezracevanje primer vgradnje stena

Enota HCC nameščena na steni

 

Maksimalen učinek in nič težav

Dantherm HCV 2 je prezračevalni sistem, ki se ga ne vidi niti ne sliši. Je energetsko učinkovit in je ekonomičen za vzdrževanje. Poskrbi za prijeten zrak v notranjosti kljub polnemu stanovanju gostov. Kompaktnost, integrirani tlačni priključki, nastavitev pretoka direktno na napravi. Vse to naredi sistem enostaven ter nekompliciran za montažo. Sistem lahko namestite v novogradnjo ali adaptirano staro stanovanje.

 

Testi neodvisnih inštitucij

Naprava Dantherm HCC je certificirana s strani organizacije Passivhaus Institut, Darmstadt, Nemčija ter kot taka primerna za vgradnjo v pasivne objekte. Prav tako ima certifikat DiBt inštituta za gradbeniš tvo v Nemčiji.

 

Energijsko učinkovita tehnologija

Enota Dantherm HCC2 uporablja najnovejšo tehnologijo ventilatorjev. Motorji ventilatorjev so bili skrbno izbrani z namenom čim manjše porabe elektrike. Zračni kanali so optimalno oblikovani, ohišje je iz lahkega polistirena. Skupaj s tedenskim časovnikom kot tudi z regulacijo na zahtevo je dosežena nizka poraba elektrike.

 

dines prezracevanje Dantherm

 

Ohišje

Enota HCC je primarno namenjena prezračevanju novih ali obstoječih stanovanj. Dimenzije ter oblika enote omogočajo enostavno vgradnjo v spuščene stropove ali na steno. Ohišje je zasnovano tako, da ustreza nizkim višinam stropov in še vedno omogoča enostaven servisni dostop. Notranje ohišje je narejeno iz polistirena (EPS). Polistiren zagotavlja dobro toplotno izolacijo ter tesnost enote. Enota se lahko namesti v prostore z okoliško temperaturo višjo od +12 °C.

 

Higiensko ustrezen odtok kondenza

Priložena nosilna konzola omogoča vodoravno ter navpično namestitev z nagibom naprave proti odtoku kondenza. To zagotavlja takojšen odtok kondenza iz naprave in s tem preprečuje morebiten nastanek plesni.

 

Različne možnosti namestitve

Smer zračnih tokov se lahko na enoti spreminja elektronsko. To nam omogoča uporabo enake enote na različnih primerih montaže. Tako lahko priklopimo dovodne kanale ter električne kable z desne ali leve strani.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI