facebookDAIKIN, vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Evropi, trenutno ponuja zrak – voda toplotni črpalki Altherma LT 55° C in  Altherma HT 80° C. Altherma HT ima največje izkoristke, kadar jo priklopimo na radiatorje, medtem ko ima Altherma LT verjetno najvišje izkoristke pri priklopu na talno ogrevanje in nizkotemperaturne radiatorje. Altherma LT ima celo boljše izkoristke od  65° C toplotnih črpalk, ki se prodajajo v Sloveniji.

Kljub temu razvojni oddelek ni počival, zato bo DAIKIN predvidoma v decembru 2017 na trg lansiral novo toplotno črpalko z imenom Altherma 3, ki s pomočjo novega kompresorja in bolj učinkovitega plina R32 ponovno med toplotnimi črpalkami premika meje izkoristkov.

 

V čem se toplotna črpalka Daikin Altherma 3 razlikuje od ostalih 65°C toplotnih črpalk?

Altherma 3, ki ima vgrajeno tehnologijo enega kompresorja, bo namreč brez električnega grelnika dosegala kar 65° C in to z izkoristki, ki jih pri toplotnih črpalkah do sedaj še nismo srečali. Dosegala bo COP=5,3 in bo v energijskem razredu A+++. Zaradi tehnologije enega kompresorja bo imela Altherma 3 boljše izkoristke pri priklopu na talno ogrevanje, hkrati pa bo pometla s konkurenčnimi visokotemperaturnimi toplotnimi črpalkami, ki ogrevajo do 65° C. Za neizolirane hiše bo še vedno najboljša izbira Altherma HT 80° C z najboljšim izkoristkom, z dvokompresorsko tehnologijo in brez vgrajenih električnih grelnikov.

Pri razvoju Altherme 3 je bil cilj doseči temperaturo ogrevanja 65° C z enim kompresorjem ob seveda čim višjem izkoristku ter čim manjšem vplivu na okolje. Zato so izdelali popolnoma nov kompresor, ki  deluje na bolj učinkovit plin R32 in ima 4-krat manjši vpliv na okolje.

 

 

e2e toplotna crpalka daikin altherma

 

 

Vsi tipi Altherme 3 sedaj v dveh barvah in z Wi-Fi upravljalnikom

Altherma 3 bo na voljo v beli in srebrni barvi. Še vedno bo možno izbirati med stensko notranjo enoto brez bojlerja, integrirano in Compact higienično enoto. Pri integrirani enoti bomo lahko izbirali med bojlerjem s 180 in 230 litri. Potrebno je poudariti, da bo kljub zmanjšanju iz 260 na 230 litrov kapaciteta bojlerja ostala enaka, saj bo možno sanitarno vodo ogreti na višjo temperaturo. Compact enoti s higieničnim pretočnim bojlerjem bosta še vedno na voljo v 300 in 500-litrski izvedbi. Enota Compact bo imela možnost priklopa na sončne kolektorje, ki služijo ne samo ogrevanju sanitarne vode, temveč tudi ogrevanju hiše. Na ta način bomo ob sončni legi dosegali izkoristke, ki so višji kot pri sistemih voda – voda.

Vse nove Altherme bodo imele vgrajen magnetni filter. Opcijsko bo na voljo Wi-Fi upravljalnik za upravljanje preko pametnega telefona. Novost je enota Bi-zone s predpripravljeno regulacijo za dva različna temperaturna režima, na primer za radiatorje in talno ogrevanje. Na voljo bodo tudi enote z 230 litrskim bojlerjem in močnejšim, 3 do 9 kW električnim grelnikom, ki sicer deluje le v pomoč toplotni črpalki.

e2e nova toplotna crpalka daikin altherma

Z Althermo 3 do 3.200 EUR nepovratnih finančnih sredstev. 

Altherma 3 bo prav tako na Eko sklad listi z možnostjo pridobitve nepovratnih finančnih sredstev v višini do 3.200 EUR. S 13.10.2017 je Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v Uradnem listu in na spletni strani www.ekosklad.si objavil nove pozive s spodbudami za naložbe v stavbah. Za toplotne črpalke voda/voda je višina nepovratnih sredstev vse do 5.000 EUR. Zato ne odlašajte in pokličite podjetje E2E ali njihove monterje po vsej Sloveniji za izračun in pripravo ponudbe prav za vašo hišo.

 

baner toplotne crpalke

 

Z E2E do 5-letne pogodbene garancije na Daikin toplotne črpalke

Ob nakupu toplotne črpalke DAIKIN se pri podjetju E2E pozanimajte o 5-letni pogodbeni garanciji in si zagotovite dolgoročno brezskrbno udobje v vašem domu.

 

Nova toplotna črpalka Thermia Diplomat Inverter
Prispeval: Yasin Jodeh
19.12.2017 14:15

atlas geotermalna toplotna thermia diplomat ogrevanjeSte pripravljeni na energijo prihodnosti? Spoznajte novo toplotno geotermalno črpalko Thermia Diplomat Inverter, ki pridobiva toploto iz zemlje, podtalne vode ali geotermalnega vira tako učinkovito, kot nobena druga toplotna črpalka na trgu.

HITRO DO UGODNE PONUDBE: vas zanimajo okna, solarni kolektor, toplotne črpalke, kamin, prezračevanje, ...
Prispeval: JOŽICA EKART
07.07.2016 11:26

baner hitro do ponudbeAplikacija HITRO DO UGODNE PONUDBE omogoča oddajo vaših povpraševanj najprimernejšemu ponudniku ogrevalnega sistema, klimatske naprave, sistema prezračevanja, kamina, čistilne naprave, kritine, solarne elektrarne, ..

Poznavanje trajnostne energije kreira našo skupno prihodnost
Prispeval: Eva Činkole Kristan
22.11.2017 11:27

Karlo Persolja BorzenBorzen je družba, ki že od leta 2001 opravlja gospodarsko javno službo - dejavnost operaterja trga z elektriko. S svojim poslanstvom in delovanjem sooblikuje energetsko učinkovito in družbeno odgovorno Slovenijo.

 KONTAKTIRAJTE PONUDNIKA - E2E d.o.o.

   
Ime in priimek:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
 
   

xx
prva stran priloga modra energija

 

PONUDNIKI TC

 

zelena mobilnost

 KAMIN V VSAK DOM2

Kotli, kamini

Gorilnik na pelete - enostaven prehod na ogrevanje z lesnimi peleti

Gorilnik na pelete - enostaven prehod na ogrevanje z lesnimi peleti

Z naraščajočimi cenami kurilnega olja in ostalih naftnih derivatov, se veliko gospodinjstev po Sloveniji sooča z vedno višjimi stroški za ogrevanje. Vprašanje je, kaj narediti?

Več člankov ...

Energetska prenova stavb in biomasa

Energetska prenova stavb in biomasa

Energetski preobrat in prehod na samovzdržni in ekološki način ogrevanja je proces, ki temelji na spremembi miselnosti porabnikov. Zavedanje o tem kaj natančno pomeni »obnovljiv…

Več člankov ...

Nevaren dimniški požar

Nevaren dimniški požar

Lani je bilo v Sloveniji 335 dimniških požarov, ki so nastali zaradi vžiga saj, iskrenja in neustreznega stanja dimniških naprav. Število rahlo pada, saj je…

Več člankov ...

Kaminska peč in vzdrževanje

Kaminska peč in vzdrževanje

Sodobni kamin je izboljšana verzija prastarega odprtega kurišča, iz katerega se je dim dvigal kar skozi strešno konstrukcijo.

Več člankov ...

Kamin in kaminska peč - zanesljiva in uporabna

Kamin in kaminska peč - zanesljiva in uporabna

Ogrevanje prostorov je danes enostavno, avtomatizirano in deluje z visokimi izkoristki. Na razpolago je vrsta izdelkov, s katerimi lahko ogrejemo prostor ali celotno stavbo, delovanje…

Več člankov ...

Lončene peči in sodobni bivalni objekti

Lončene peči in sodobni bivalni objekti

Vedno več novogradenj in obnov stanovanjskih objektov je izveden v smislu nizkoenergijskega ali celo pasivnega objekta.

Več člankov ...

KWB Multifire – širok razpon goriv postavlja temelje ogrevanja na biomaso

KWB Multifire – širok razpon goriv postavlja temelje ogrevanja na biomaso

Podjetje KWB Slovenija predstavlja novost na področju ogrevanja z biomaso. Nov kotel KWB Multifire z osupljivo kompaktnostjo, visoko stopnjo zanesljivosti, širokim razponom goriv ter največjo…

Več člankov ...

Akumulacijske kaminske peči TONWERK

Akumulacijske kaminske peči TONWERK

Sodoben standard gradnje (NEH in pasivne hiše) velikokrat otežuje vgradnjo standardnih kaminov in kaminskih peči, saj na eni strani majhna potreba energije po ogrevanju in…

Več člankov ...

Kamin s kombiniranim načinom oddaje toplote

Kamin s kombiniranim načinom oddaje toplote

V mansardnem stanovanju je bila 30 let nameščena stara lončena peč in sicer v kombinaciji z odprtim ognjiščem. Investitor se je odločil za prenovo stanovanja…

Več člankov ...

Strokovni nasveti

Ogrevanja s čajnimi svečkami

Ogrevanja s čajnimi svečkami

Doma imamo klasično lončeno peč na drva, ki smo je pred nekaj leti zaradi estetskih razlogov oblekli s šamotom (vmes med staro pečjo in šamotno…

Več člankov ...

Ogrevanje prostorov z električnim kotlom

Ogrevanje prostorov z električnim kotlom

Zanima me ali kaj raziskujete novitete na trgu. Zasledila sem ionski kotel za centralno ogrevanje prostorov in sanitarne vode z grelno celico Aurora Ecocell.

Več člankov ...

Deljenje stroškov toplote

Deljenje stroškov toplote

Naša štirinadstropna stanovanjska stavba v kateri živim ima 20 stanovanj, 10 trosobnih in 10 dvosobnih. Trosobna so obrnjena na sever, dvosobna na jug.

Več člankov ...

Drainback sistem

Drainback sistem

Pred časom sem v vaši reviji zasledil prikaz solarnega gretja tople vode, ki ima v sistemu navadno vodo in ni potrebe polnitve s sredstvom proti…

Več člankov ...

Kakšne varovalke?

Kakšne varovalke?

V hiši imamo vgrajeno varovalko moči 35 A. Če bi se ta varovalka zamenjala z 25 ali bi zadostovala za 2 sobno stanovanje, kjer so…

Več člankov ...

les in dom banerVse o lesu in izdelkih iz lesa