Kateri kamin ali kaminsko peč v nizkoenergijske hiše?

Sodoben standard gradnje (NEH in pasivne hiše) velikokrat otežuje vgradnjo standardnih kaminov in kaminskih peči, saj na eni strani majhna potreba energije po ogrevanju in na drugi strani velika trenutna odjemna moč kaminov, ustvarjata neugodno bivalno klimo.

 

kamini kozlar tonwerk

T-SKY v prostoru

 

Tako velikokrat nepravilna izbira kamina ali peči pripelje do tega, da je kamin le okras, namesto, da bi ob njem uživali ob ognju v hladnih jesenskih in zimskih dnevih.
Edinstveno rešitev ponuja švicarsko podjetje TONWERK, z dolgoletno tradicijo izdelave šamotov in drugih akumulacijskih materialov, s svojo široko paleto akumulacijskih kaminskih peči.
Poleg vrhunskega designa je srce vseh akumulacijskih kaminskih peči napredna tehnologija izgorevanja in hranjenja energije.

 

kamini kozlar tonwerk graf

Graf: Oddajanje toplote T-LINE  (6 kg polen)


Gorenje polen po principu od zgoraj navzdol, zagotavlja počasno izgorevanje le-teh, kar omogoča, da se toplota akumulira v posebnem materialu v peči. Tako z enkratnim nalaganjem (cca. 6 kg) polen, zagotovimo oddajanje toplote tudi do 16 ur. Največja prednost teh peči je, da maksimalna moč ne presega 3 kW trenutnega oddajanja toplote, kar zagotavlja odlično bivalno klimo v prostoru. Akumulacijske peči imajo ločen dovod svežega zraka za izgorevanje in jih je možno uporabljati v prostorih s kontroliranim prezračevanjem in delovanjem v podtlaku (Dibt standard).

 

Barvo peči lahko prilagodite vašemu prostoru in okusu, saj je oblogo možno izbrati med raznobarvnimi umetnimi in naravnimi kamni. Model T-SKY je prejemnik priznane +x Award nagrade.


www.kamini-kozlar.si

 

Podobni člankiKontaktirajte ponudnika Kamini Kozlar
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.