Ali je kaj trden most?

Ponujajo tudi zdravju in okolju prijazno varčno ogrevanje z IR grelnimi paneli, ki je postala izredna iskana vrsta ogrevanja za hiše, stanovanja ter poslovne prostore.

Od 3. Do 5. Maja 2016 je v Mariboru, na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, potekalo mednarodno tekmovanje v gradnji mostov – iz ŠPAGETOV. Dejansko gre za projekt, kjer se tekmovalci pomerijo v gradnji mostov iz surovih špaget. Projekt je bil odlično sprejet in je v tekmovalnem duhu združil najboljše študente iz Slovenije in Evrope.

 

oven 1

 

Tekmovalci v treh dneh zasnujejo in tudi zgradijo most, ki se mora porušiti pod čim večjo obremenitvijo. Osnovni material so le špageti in vroče lepilo. Obremenitve so neverjetne.

Med tekmovanjem se most izdela. Ta, ki prenese največjo obtežbo, je zmagovalec. Glavna nagrada je bila 1.000 EUR.

 

oven 2

Omenjeni projekt je podprlo tudi podjetje Oven Elektro Maribor d.o.o., ki v takšnih tekmovanjih vidi prihodnost. Sodelujoči oziroma tekmovalci so namreč naši novi potencialni arhitekti, gradbeniki in inženirji. Prav zaradi tega so vedno pripravljeni podpreti zanimive projekte, povezane z razvojem, iskanjem novega znanja in tehnologij.

Na mariborski fakulteti so tudi sami predstavili svoj prodajni program s področja e-mobilnosti, prikaz novega razvoja in napredka s področja varčnih in okolju prijaznih prevoznih sredstev. Gre za izredno domiselno, urbano prevozno sredstvo nove generacije – električni skuter Robbo in električno kolo Electrom, ki je eno najkakovostnejših slovenskih znamk med zložljivimi električnimi kolesi.

 

oven 3 4

 

Njihove omenjene produkte si lahko pogledate na spletni strani , kjer boste opazili še veliko zanimivosti s področja mobilnosti, storitev in energije. Ponujajo tudi zdravju in okolju prijazno varčno ogrevanje z IR grelnimi paneli, ki je postala izredna iskana vrsta ogrevanja za hiše, stanovanja ter poslovne prostore.

Obiščite njihovo spletno stran ali se pridružite njihovi ekipi podpornikov na FB strani, kjer boste vsak dan izvedeli kaj novega: https://www.facebook.com/Planet.OVEN/.

 

oglas oven

 


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI