FIBRAN odpira novo tovarno na Češkem

FIBRAN, eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev in dobaviteljev izolacije iz ekstrudiranega polistirena (XPS), odpira novo tovarno na Češkem.

Skupina FIBRAN, ki je ena izmed vodilnih evropskih proizvajalcev in dobaviteljev izolacije iz ekstrudiranega polistirena (XPS), odpira novo tovarno na Češkem. Nova pridobitev pomeni širitev proizvodnih zmogljivosti, ki skupini FIBRAN omogočajo vstop na nove evropske trge. Kakovost in trajnost proizvodov FIBRANxps dokazujejo certifikati na najbolj zahtevnih trgih Evrope.

V industrijski coni Most Joseph na Češkem se je začela gradnja nove tovarne skupine FIBRAN, del katere je tudi podjetje FIBRAN, d. o. o., s proizvodnim obratom v Sodražici. V novozgrajeni tovarni bodo proizvajali toplotno izolacijo iz ekstrudiranega polistirena (XPS) za najzahtevnejše aplikacije. 23,5 milijonov evrov vredna naložba, ki je v celoti zasnovana po načelih trajnostne gradnje, bo prinesla 55 novih delovnih mest. Konstantinos Psaroulis, direktor podjetja FIBRAN, d. o .o., je dejal: »Z novo tovarno na Češkem smo še bližje zastavljenemu cilju, da še okrepimo svoj položaj enega izmed vodilnih proizvajalcev XPS toplotne izolacije. Imamo vrhunsko znanje, primerne kapacitete in izjemno motivacijo, da postanemo še boljši in prepoznavnejši.«

 

FIBRAN nova tovarna na Ceskem

 

Podjetje širi proizvodne zmogljivosti predvsem zaradi naraščajočega povpraševanja po XPS toplotni izolaciji na celotnem evropskem trgu, ki je posledica zahtev direktive o energijski učinkovitosti stavb in vse večje ozaveščenosti investitorjev. Toplotnoizolacijski proizvodi iz ekstrudiranega polistirena

FIBRANxps v prepoznavni turkizni barvi se odlično obnesejo v najzahtevnejših pogojih tako v industriji kot v gradbeništvu.

Proizvodi FIBRANxps svojo kakovost in trajnost dokazujejo s certifikati, v vseh korakih proizvodnje pa podjetje z uporabo trajnostnih surovin in okolju prijazne tehnologije skrbi za okolje. Poslovanje nove tovarne bo temeljilo na znanju, izkušnjah in vrednotah skupine FIBRAN. Direktor Konstantinos Psaroulis je poudaril: »V podjetju smo se kar nekaj let pripravljali na ta pomemben projekt. Veliko naporov je bilo vloženih v certifikacijo, ki nam omogoča vstop na tako zahtevne trge kot je npr. nemški.«

pasica aplikacija

Z novo tovarno bo skupina FIBRAN konkurenčno vstopila na najzahtevnejše evropske trge, v Nemčijo, Poljsko in države Beneluksa. Nova tovarna se bo razprostirala na 100.000 m2 površine, poleg tehnološko dovršene proizvodne hale, upravne stavbe in sodobno opremljenega laboratorija, bo vključevala tudi dodatne uporabne prostore. Proizvodna zmogljivost nove tovarne bo znašala 400.000 m3 na letni ravni, zagon poskusne proizvodnje pa je predviden za konec letošnjega leta. Poslovno-proizvodni obrat je zasnoval češki arhitekturni biro Loxia, ki ima 25-letne izkušnje na področju projektiranja industrijskih stavb, izvajalec gradbenih del pa je prav tako uveljavljeno lokalno podjetje Trigema.

 

FIBRAN nova tovarna

 

Investicija je v celoti financirana s strani podjetja FIBRAN, d. o. o., ki je bilo ustanovljeno leta 2004. Z blagovno znamko FIBRANxps se je podjetje hitro povzpelo med vodilne evropske proizvajalce in dobavitelje toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena (XPS) najvišje kakovosti. Z novo tovarno na Češkem želijo povečati prodajo v osrednji in severni Evropi ter izboljšati logistično koordinacijo, proizvodni asortiment in tehnično podporo. 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI