V soboto, 15.10. so nebo v Šmartnem ob Paki obarvali toplozračni baloni. Na OPA Resortu je Balon klub Bizon pripravil sprejem slovenskih pilotov s posadkami, ki so tekmovali na svetovnem balonarskem prvenstvu s toplozračnimi baloni v Murski Soboti. Ob tej priložnosti je Simon Kosič, predstavnik podjetja Panasonic Heating and Cooling Solutions, predal Panasonicov toplozračni balon, ki bo klubu omogočal več kot 500 ur letenja z 10-letno življenjsko dobo. Balon je v prvi vrsti namenjen šolanju pilotk in pilotov. Priložnost za sodelovanje so pri Panasonicu prepoznali predvsem v skupnih interesih in želji, da ljudem približajo navdušenje in spoštovanje do moči (čistega) zraka ter predvsem v podpori športne discipline.

 

balon panasonic

Jutranji postroj balonov

 

Vse udeležene v projektu navdihuje moč zraka, ki je pri Panasonicu absolutna prioriteta – s široko paleto rešitev za ogrevanje in hlajenje Panasonic pomaga ustvariti prijetno in udobno okolje v zaprtih prostorih. Panasonicova tehnologija nanoe™ X prinaša naravo v prostore, da ustvari čistejše okolje in izboljša zaščito 24/7. Simbolični bon o donaciji je predstavnik podjetja Panasonic Heating and Cooling Solutions Simon Kosič predal predsedniku Balon kluba Bizon Andreju Senekoviču in ob tem povedal: “Danes je čudovit dan, na katerem smo balonarskem klubu Bizon podarili balon z namen šolanja mladih pilotov, da bodo kasneje tudi lahko popeljali ta naš balon v zrak. Drugi pomen balona je simbol zraka in njegove moči, saj iz zraka lahko dobimo energijo za ogrevanje, hlajenje in gretje sanitarne vode. Še bolj pomembna zadeva pa je, da je to zelena energija, katera nas medsebojno povezuje.”

 

predaja balon panasonic

Predaja bona (od leve) predsednik Balon kluba Bizon Andrej Senekovič, mlada pripravnica za pilotko Nuša Zupanc in predstavnik podjetja Panasonic Cooling and Heating Solution Slovenija Simon Kosič.

 

Člani in članice Balon kluba Bizon so entuziasti, navdušenci nad letenjem s toplozračnimi baloni, ki v zadnjih treh letih z aktivnimi sodelovanjem na gostovanjih po svetu poskušajo navdušiti ljudi nad balonarstvom. Panasonicov balon bodo v društvu prvenstveno uporabljali za učenje, ponosni pa so, da v ta poklic pravkar uvajajo žensko, saj jih je v tem poslu izjemno malo. Svojo pozornost pa bo balon pritegoval tudi na raznih internih dogodkih, ki jih organizirajo pri Panasonicu z namenom, da svojim poslovnim partnerjem in strankam ter seveda tudi njihovim družinam omogočijo pristen stik in ekskluzivni polet z balonom. Kako so se nad dobrodelno gesto odzvali v društvu pa je pojasnil Andrej Senekovič: “Panasonic nam je doniral balon, ki ga bomo uporabljali v športnem namene, predvsem za šolanje. Zdaj imamo pilotko, ki se že šola na njem, kar nekako tudi Panasonic podpira zaradi ženskih kvot. Načrti za prihodnost so čim več leteti. Gre za način življenja, kar pomeni, da življenje posvetiš balonarstvu; tukaj ni polovičarstva.”

pasica aplikacija

Na dogodku je bila prisotna tudi praktikantka, ki se uči na Panasonicovem balonu Nuša Zupanc, ki je na vprašanje, zakaj se je odločila za to povedala: “V življenju vedno iščem nove izzive in v tem obdobju življenja sem ugotovila, da mi to predstavlja izziv, mogoče ravno zato, ker je malo žensk v tem športu. V bistvu je pri pilotu najbolj pomembno potrpljenje oziroma umirjenost in poznavanja fizike.” Mlado bodočo pilotko najbolj navdušuje letenje, svoboda, pogledi na to, kar je pod njimi in ravno v tem vidi lepote in pa izzive. “Za začetnika je manjši balon lažje manevrirati, kljub temu, da je hitrejši. Večji baloni so bolj zahtevni,” še pojasni upravljanje markantno črnega balona.

 

nusa zupanc balon panasonic

Mlada pripravnica za pilotko Nuša Zupanc ob Panasonicom balonu.

 

“V veliko veselje in zadovoljstvo nam je, da smo uspeli najti skupne cilje s člani Balon kluba Bizon. Izjemno profesionalna ekipa, ki svoje delo opravlja s strastjo in spoštovanjem, zato je tudi Panasonic pristopil k podpori in donaciji za nakup toplozračnega balona, katerega življenjska doma je okvirno 10 let. Na tak način tudi podpremo športna udejstvovanja, promocijo poletov za posebnem namene, ki bodo prav gotovo risala nasmehe in navdušenja v gostih, ki bodo dobili priložnost poleteti z njim,« je strnil Kosič.

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.