Program Panasonic PRO Awards tudi letos nagrajuje najboljše v projektih HVAC+R (ogrevanje, prezračevanje, klimatiziranje in hlajenje). Med njimi so tudi štirje slovenski nominiranci.

Program Panasonic PRO Awards tudi letos nagrajuje najboljše v projektih HVAC+R (ogrevanje, prezračevanje, klimatiziranje in hlajenje). Tudi letos so v družbi Panasonic (Heating and cooling Europe) izbrali slovenske projekte, med katerimi so prepoznali odlične inovacije s Panasonicovimi rešitvami.

 

Panasonicove inovacije

Potovanje na Japonsko

Vsi kvalificirani udeleženci so prejeli tudi vrhunske tehnične brezžične slušalke Panasonic EAH-AZ70WE z energičnim zvokom Technics. Poleg objave v uvodnikih po vsej Evropi zmagovalce v posameznih kategorijah čaka nepozabno potovanje na Japonsko, ki bo vključevalo obisk Panasonicovega globalnega sedeža in obisk revolucionarnega trajnostnega pametnega mesta Fujisawa v bližini Tokia.

 

Kategorija najboljših komercialnih projektov

Letos med prijavniki blesti tudi pet slovenskih nominirancev. V poslovalnici Deichmann v Trbovlju, ki se poteguje v kategoriji »Best Commercial Project« (najboljši komercialni objekt), so želeli vzpostaviti sistem hlajenja in gretja z uporabo ventilatorskih konvektorjev. Projekt je bil zato projektiran za 55kW toplotno črpalko, ki s strehe, kjer je enota nameščena na ventilatorske konvektorje, dovaja hladno in toplo vodo. Največja ovira projekta je bila prostorska omejitev, saj je bila prostor, namenjen vgradnji enote premajhen. Prav tako so isti prostor uporabljali kot garderobo. Drug izziv je bil ustvariti delno avtomatizirano klimatizacijo, ki bi jo kontrolirali z BMS centra v Nemčiji. Nominiranec je tako zagato vgradnje rešil z uporabo sistema monoblok, ki se je izkazal za najbolj primerno rešitev za pripravo sanitarne vode v poslovalnicah, kjer se uporabljajo notranji ventilatorski konvektorji. Dodatna prednost je vmesnik Modbus BMS, ki omogoča, da je toplotna črpalka enostavno in zanesljivo povezana s  BMS centrom v Nemčiji.

 

Panasonicove inovacije Deichmann Trbovlje

Deichamnn Trbovlje

Med prijavniki je tudi podjetje Slada d.o.o., ki so Panasonicovo rešitev uporabili v lastnem objektu in tako sodelujejo v kategoriji »Best commercial project« (najboljši komercialni projekt). Kot je dejal Renato Brodar, tehnično-prodajni svetovalec podjetja Slada d.o.o., so se v podjetju do nedavnega soočali z neučinkovito in dotrajano opremo za hlajenje objekta, prav tako pa so želeli zmanjšati stroške ogrevanja v objekta v hladnejših mesecih. Zato so se odločili za vgradnjo Panasonic toplotne črpalke. Ta jim sedaj v kombinaciji z obstoječim konvektorskim razvodom služi za hlajenje objekta v poletnih mesecih, v hladnejših mesecih pa z njo ogrevajo objekt ob podpori obstoječih plinskih kotlov.

 

Panasonicove inovacije Slada maloprodaja Celje

Maloprodaja Slada

baner toplotne crpalke

Najboljše stanovanjske rešitve

Med nominiranci v kategoriji »Best Residential project« (najboljši stanovanjski projekt) je Butična rezidenca v Mariboru. Gre za večstanovanjsko stavbo, v kateri je podjetje PROEN d.o.o. kot rešitev uporabilo 45 kW toplotno črpalko Aquarea zrak-voda. Glavni cilj naročnika je bil ponuditi najvišji standard nizkoenergijskih in ekoloških stanovanj v večstanovanjski stavbi. Poleg pametnih inštalacij je želel vključiti najsodobnejši način ogrevanja in hlajenja stanovanj ter pripravo sanitarne vode. Cilj je bil ponuditi prezračevanje stanovanj z rekuperacijo toplote. Osredotočil se je tudi na povezavo sistema s svojim upraviteljem/serviserjem bloka prek rešitve v oblaku. Naročnikove želje in zahteve so se izkazale za precejšen izziv. Naročnik je želel sistem ogrevanja, hlajenja in prezračevanja v najmanjšem možnem prostoru, da bi tako izgubil čim manj bivalnega prostora in posledično privarčeval pri stroških vlaganja. Drug izziv je bil tudi uresničitev naročnikove želje, da je celoten sistem povezan z upraviteljem/serviserjem bloka prek rešitve v oblaku. Želeli so imeti celotno rešitev enega proizvajalca. Naročnik je bil z rešitvijo družbe Panasonic – Heating and Cooling Europe izredno zadovoljen. Po besedah naročnika so bile s podano rešitvijo začrtane nove smernice za njihove prihodnje objekte.

 

Panasonicove inovacije Buticna rezidenca Maribor

Butična rezidenca v Mariboru

V kategoriji za »Best Residential Project«  sodeluje tudi projekt Tri vile; gre za tri stanovanjske objekte v Mariboru, kjer je za HVAC rešitev poskrbelo podjetje PROEN d.o.o. Slednje je za naročnika, podjetje MGD d.o.o., izvedlo inštalacijo Panasonicovih rešitev za gretje in hlajenje in s tem odlično ustreglo naročnikovi želji pri ustvarjanju ničenergijske stanovanjske stavbe z najnovejšimi tehnologijami. Priporočili so jim vgradnjo toplotnih črpalk serije Aquarea ALL in ONE. Kot je dejal Marko Kacl, direktor podjetja MGD d.o.o., so celoten sistem namestili brez vidnih zunanjih cevi. S črpalko so zagotovili ogrevanje stavb in pasivno hlajenje preko talnega ogrevanja. Najnovejše hladilno sredstvo R32 je omogočilo daljšo razdaljo med notranjo in zunanjo enoto, zaradi česar so zunanje enote lahko namestili na strehe. Ker so bile enote na sončni strani, je podjetje PROEN d.o.o. ponudilo dodatne zunanje senzorje, ki so jih namestili na senčno stran objektov. Vsi sistemi preko adapterjev ponujajo tudi povezavo prek Aquarea Cloud aplikacije s servisno pisarno. Naročnik se je pri uporabljeni rešitvi naučil veliko novega, med drugim tudi kako večstanovanjski problem rešiti z eno samo HVAC enoto. Prav zato za svoje naslednje projekte že načrtujejo enako rešitev.

 

Panasonicove inovacije Tri vile maribor

Projekt Tri vile v Mariboru

V kategoriji »Best Hospitality Project« (najboljši gostinski projekt) se za prvo nagrado poteguje tudi projekt Avio Pub. Naročnik je želel zmanjšati stroške ogrevanja z obstoječim klasičnim ogrevanjem na paletno peč. Precejšen izziv je predstavljala vročina in vlaga v restavraciji v poletnem času. Naročnik ni želel posegati v notranjost restavracije zaradi zelo sofisticirano opremljene notranjosti restavracije. Ker Panasonic ponuja široko paleto izdelkov, je prišla ekipa podjetja Andrej Šilc s. p. do dobre rešitve.

 

Panasonicove inovacije Avio Pub Primorska

 

Za vgradnjo v manjše prostore so uporabili kasetne enote 5kW, v glavni restavraciji pa 14 kW visokotlačne kanalske enote, ki so jih pritrdili na obstoječe prezračevalne cevi, brez poseganja v notranjost restavracije. Z eno vrsto sistema je naročnik pokril ogrevanje z nižjimi stroški kot prej in hlajenje za poletni čas. Sisteme je zelo enostavno upravljati s pomočjo oblikovanega daljinskega upravljalnika. Stroški naročnika so se v primerjavi s prejšnjim ogrevalnim sistemom bistveno znižali, povračilo investicije pa bo pokrito v kratkem času. Naročnik je z enotnim sistemom za gretje in hlajenje pridobil dodaten prostor in čas, saj mu ni treba skladiščiti in prevažati običajnih virov ogrevanja (les, peleti, ...)


Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Panasonic marketing Europe GMBH
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.