Podjetje Marles hiše, ki je v svoji 80-letni tradiciji zgradilo že več kot 28.000 hiš, bo tudi letos kot vodilno in pionirsko podjetje na področju razvoja tehnoloških rešitev trajnostne in energetsko varčne gradnje predstavilo novosti, ki sodijo v sam vrh sodobnih bivanjskih konceptov.


V Limbušu, na sedežu podjetja Marles hiše Maribor, je na ogled DOM24h – pametni dom prihodnosti

dnevi pasivnih his

Revolucionaren koncept bivanja 


Pasivna hiša DOM24h – prva neto nič-energijska hiša v Sloveniji

  • Ogrevana površina: 249,0 m2
  • Potrebna energija za ogrevanje po PHPP: =< 14 kWh/m2a

Sisteme, vgrajene v DOM24h, vam bodo na dogodku predstavili predstavniki podjetja Smartis (predstavitev novodobnih rešitev digitalnega dvojčka), podjetja Fibran (SEISMIC temeljna blazinasistema za potresno ogrožena območja in zaščite pred plinom radonom), predstavniki podjetja Robotina pa bodo predstavili tehnološke sisteme, ki z namenom najvišje energetske učinkovitosti povezujejo sončno elektrarno, hranilnik električne energije in pametne inštalacijeNa dnevu odprtih vrat so bili prisotni tudi predstavniki izvajalcev za stropno in stensko hlajenje, ki so bili skupaj z Marles strokovnjaki na voljo za vsa vaša vprašanja v zvezi z gradnjo, o konstrukcijskih sistemih, inovacijah na področju tehnologije ter o ogrevanju in prezračevanju pasivnih, visokoučinkovitih in skoraj nič-energijskih hiš.

DOM24h predstavlja najnovejše tehnološko napredne bivalne koncepte za sodobnega uporabnika in učinkovito odgovarja na nove izzive bivanja, saj postavlja nove standarde na tem področju. Objekt je med drugim sposoben komunikacije s svojo okolico, kar v praksi pomeni, da ob viških in mankih v okolico daje oziroma sprejema energijo za delovanje in ogrevanje objekta, hkrati pa živi tudi virtualno v digitalnem dvojčku, preko katerega je uporabniku omogočeno spremljanje in optimiziranje vseh bistvenih dogajanj v objektu skozi njegov celoten dnevni in življenjski cikel.

 

dnevi pasivnih his marles

DOM24h - uresničena vizija doma prihodnosti za vrhunsko bivalno doživetje

DOM24h je vzorčna stanovanjska stavba, ki je vrhunski primer neto skoraj nič-energijske hiše prihodnosti iz materialov z negativnim ogljičnim odtisom. S svojo večnamensko zasnovo ločuje stanovanjski in poslovni del, s čemer uporabnikom omogoča ne le bivanje, ampak tudi opravljanje dela od doma in kakovostno preživljanje prostega časa. Združuje posamične na novo razvite in tehnološko napredne, komplementarne rešitve povezane v nov celovit koncept trajnostno naravnanega, pametnega in povezljivega, uporabniku prijaznega, naprednega ter zdravega bivalnega okolja. Predstavlja podsisteme in produkte za vse pametne stavbe prihodnosti. Objekt je bil zgrajen v letu 2022 v okviru konzorcija 12-ih najbolj inovativnih in razvojno usmerjenih slovenskih podjetij, kjer je bil Marles nosilec projekta.

baner gradnja hise


Arhitekturna zasnova pasivne hiše, ki obsega 145 m, temelji na , ki je podrejena . Hiša dosega , zato so njeni investitorji za nič-energijsko gradnjo hiše prejeli  iz naslova javnega poziva Eko Sklada RS za gradnjo pasivne hiše.

Hiša izstopa zaradi odličnega arhitekturnega koncepta, popolne usklajenosti tlorisa z željami naročnikov in umestitve montažne hiše na parcelo v skladu z vsemi urbanističnimi smernicami. V tloris je umeščena dodatna otroška soba, tako da sam objekt razpolaga s štirimi sobami -  tremi otroškimi sobami in starševsko spalnico z ločeno garderobo in starševsko kopalnico. Sam objekt je samozadosten, saj je dodatno nameščena sončna elektrarna, katera v celoti pokriva porabo električne energije oziroma jo pridela več, kot je na leto porabi. Zaradi same lokacije in zahtev prostorskega akta je streha izdelana v varianti štirikapnice.

Standardna izvedba odlične individulano zasnovane pasivne hiše se po želji lahko izvede v enokapni, dvokapni ali večkapni izvedbi ter izvedbi z ravno streho, kar olajša izbiro in odločitev za gradnjo na katerikoli lokaciji v Sloveniji, kjer veljajo določene omejitve glede tipa strehe.

 

dnevi pasivnih his marles indoor

Informacije o sodobnem načinu energetske oskrbe doma

Na dnevu odprtih vrat so bili na voljo Marlesovi strokovnjaki, ki so svetovali vsem, ki nameravajo graditi svoj dom po najsodobnejših trajnostnih smernicah skoraj nič-energijske gradnje in konceptu Marles Zero Energy Home. Na voljo bo Marlesova svetovalna ekipa, ki bo predstavila celovito ponudbo Marlesovih jesenskih ugodnostih 2022 in prednosti Marlesovih hiš na ključ.

Ekipa je vsem obiskovalcem na voljo za pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma s poudarkom na ogrevanju in prezračevanju s prisilnim prezračevanjem. Odgovarjali so na morebitna vprašanja v zvezi z gradnjo in o možnostih pridobitve subvencij Eko sklada. V osnovni ponudbi je celotna priprava vloge za nepovratna sredstva Eko sklada, obenem pa vam Marles nudi pomoč pri postopku pridobitve uporabnega dovoljenja za vašo hišo.


Za informacije o natančni lokaciji in za prijavo na dogodek, napišite v spodnji kontaktni obrazec:


Marles d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.