Predstavljamo program sejma Enargetika 2012, s pregledom razstavljavcev

Med 15. in 18. majem bo na celjskem sejmišču več kot 320 direktnih razstavljavcev in še 403 zastopanih iz skoraj 30 držav sveta na sejmih ENERGETIKA, TEROTECH-VZDR@EVANJE, EKO ter VARJENJE IN REZANJE predstavilo celovite, inovativne rešitve na področju energetike in ekologije za poslovno javnost in gospodinjstva.


Po nasvete o varčni in učinkoviti rabi energije v industriji in doma na sejme Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Eko ter Varjenje in rezanje

Med 15. in 18. majem bo na celjskem sejmišču več kot 320 direktnih razstavljavcev in še 403 zastopanih iz skoraj 30 držav sveta na sejmih ENERGETIKA, TEROTECH-VZDRŽEVANJE, EKO ter VARJENJE IN REZANJE predstavilo celovite, inovativne rešitve na področju energetike in ekologije za poslovno javnost in gospodinjstva.


celsjki_sejem_1

Sejemsko dogajanje bo ponudilo številne koristne odgovore o energetski učinkovitosti v ogrevanju, hlajenju in prezračevanju, obetajo se prikazi primerov dobrih praks v novogradnji in obnovi stavb, vse dni bodo brezplačno svetovali svetovalci energetske svetovalne mreže ENSVET. Generalni pokrovitelj sejmov je Bisol, Sončno podjetje.

 

V ospredju sejemskega dogajanja je trajnostni vidik, razstavljeni izdelki so okolju prijazni ter energetsko visoko učinkoviti, pojasnjujejo v družbi Celjski sejem d.d., ki je organizator sejmov. Ne le v razstavnem delu, tudi v spremljevalnem programu bodo največji strokovnjaki svojega področja odgovorili na najbolj aktualna vprašanja vsebinskih področij štirih sejmov.

 

celsjki_sejem_2


Brezplačna svetovanja, primeri dobrih praks in strokovna tekmovanja

Za posameznike in gospodinjstva bodo zagotovo koristni prikazi primerov dobrih praks. Obetajo se tudi številna energetska svetovanja, kjer bodo obiskovalci dobili konkretne nasvete, kako se lotiti energetsko učinkovite obnove ali novogradnje oz. varčno, okoljsko odgovorno bivati.

 

Vsak dan med 10. in 17. uro se bodo tako na razstavnem prostoru Eko sklada v sejemski dvorani L1 obiskovalci lahko pogovorili s svetovalci energetsko svetovalne mreže ENSVET (www.ensvet.si). Brezplačno energetsko svetovanje s področij učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije (OVE) jim bo v pomoč pri obnovi obstoječih stanovanjskih stavb ali pa pri snovanju optimalnih rešitev za novogradnje.

 

Do informacij iz prve roke bodo prišli tudi vsi, ki razmišljajo o postavitvi svoje sončne elektrarne, o energetskih učinkovitosti v luči globalnih trendov bodo spregovorili Siemensovi strokovnjaki, o modrem gospodarstvu ali »kako zaslužiti z učinkovito rabo energije« pa bo govora na seminarju, ki ga pripravlja Energetika.NET. Zanimiva razprave pa se obeta tudi na Dnevu centra ponovne uporabe, ki ga pripravlja Okoljsko raziskovali zavod, pa tudi na delavnici kogeneracija na zemeljski plin, ki jo v sodelovanju s Celjskim sejmom pripravlja GIZ DZP. Predstavljene bodo tako prednosti in trendi na trgu, kakšen je postopek postavitve, obratovanja in vzdrževanje enote soproizvodnje električne energije in toplote (SPTE), pa tudi primeri dobrih praks SPTE v Sloveniji.

 

Na sejmih bomo znova izvedeli, kje se izobražujejo najboljši instalaterji strojnih instalacij, pa tudi kdo so najboljši varilci.

 

Novosti in sejemski popusti

Posebej zanimivo pa bo tudi na razstavnih prostorih, saj razstavljavci napovedujejo številne novosti in posebne sejemske ugodnosti.

 

Na sejmu Eko se med drugim obeta predstavitev biološke čistilne naprave, ki deluje brez elektrike in dodajanja preparatov. Na ogled bodo rešitve biotehnološkega čiščenja – predstavljeni bodo npr. biološki čistilci delcev na vodni osnovi, ki očistijo dele maščob in olj in pri tem ne škoduje uporabniku in okolju -, sodobno ekološko vozilo za praznjenje zvonastih zabojnikov, inovativne rešitve za ravnanje z odpadki – ravnanje z odpadno embalažo, odpadno električno in elektronsko opremo, odpadnimi baterijami in akumulatorji ter drugimi odpadki, ki nastanejo kot stranski produkt v številnih dejavnostih. Obiskovalci se bodo lahko na zabaven način poučili o ustreznem ločenem zbiranju odpadkov, predstavljene bodo celovite rešite za kakovostno ravnanje z odpadki ter sistemi za zbiranje in uporabo deževnice v hiši ali na vrtu. Podjetje Simbio, ki srbi za zbiranje in odvoz odpadkov v 12 občinah Savinjske regije, na sejmu napoveduje praktično predstavitev pravilnega ločevanja odpadkov.

 

Obiskovalci sejmov lahko podrobnejši pregled dnevnega dogajanja najdete na spodnji povezavi:

celsjki_sejem_3


Več na na spletni strani www.ce-sejem.si

Sejmi bodo odprti vsak dan od 9. do 17.30 ure, cena vstopnice znaša 7 EUR za odrasle, za dijake in študente pa 4,5 EUR.

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI