Biološka čistilna naprava in pameten nakup

Oglasno sporočilo

Biološka čistilna naprava in pameten nakup. Kakovost ohišja rezervoarja in dokumentacija.

Ob veliki ponudbi raznih proizvajalcev se je potrebno odločiti za izdelek, ki bo izpolnil obljube in pričakovanja. Biološko čistilno napravo bomo uporabljali več desetletij, delovati mora brezhibno in skoraj brez stroškov, zato odločitev ni enostavna.

 

Biološka čistilne naprava samo od specialistov s tradicijo

Z nekaj internetne spretnosti in s prebiranjem reklam v strokovnih revijah lahko hitro ugotovimo, katera podjetja niso od včeraj. Imeti morajo dobre reference, preverljive sezname kupcev, svetovanje in vzdrževalno službo. S tem se izognemo mnogim neprijetnim presenečenjem, saj lahko ob nepredvidenem dogodku uporabnik ostane sam s svojim problemom. Kot kupec moramo vsaj približno poznati način delovanja in glavne sestavne dele naprave. Načeloma velja, da bolj enostavne bolje delujejo. Zato izberemo izdelek z manj sestavnimi deli, izdelanimi iz vrhunskih materialov, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Električne komponente pa naj se ne nahajajo v rezervoarju.

 

cistilna naprava One2Clean plus

Mala bioloska čistilna napravaone2clean– je izdelek renomiranega nemškega proizvajalca Graf GmbH

 

Kakovost ohišja rezervoarja biološke čistilne naprave in dokumentacija

Kupec naj zahteva certifikat o stabilnosti in vodotesnosti ter garancijski dobi. Če je rezervoar deklariran kot povozen, ga lahko vgradimo pod parkirišče ali dovozno pot. S tem smo dobili izdelek visoke trdnosti, tudi če ne bomo vozili preko njega.

Prodajalec mora zagotoviti, da bomo ob dostavi dobili tudi dokumentacijo, ki potrjuje kvaliteto in zanesljivost. Dobiti moramo »izjavo o lastnostih« iz katere se vidi, po katerem standardu in za kakšen namen je bila izdelana in testirana. Vsebovati mora še naziv organizacije ki je testirala napravo z navedeno NB številko, navedena mora biti učinkovitost oziroma moč čiščenja, velikost naprave, številke poročil o testu rezervoarja ter ime organizacije. Poleg tega mora biološka čistilna naprava imeti še CE oznako, navodila za vgradnjo, opis delovanja in navodila za vzdrževanje. Priložen naj bo še vzorec obratovalnega dnevnika čistilne naprave.

baner zbiralniki dezevnice

Zelo pomembno –  čim manjši stroški

Čistilna naprava brez stroškov ne obstaja, zato morajo biti slednji čim manjši. Prodajalec mora predložiti podatke o moči kompresorja, črpalk ali drugih električnih naprav, ki omogočajo delovanje. Koliko ur na dan delujejo, kakšna je sposobnost čiščenja in ali sistem deluje samostojno, brez nadzora. Zanima nas še prostornina usedalnega dela, saj je od tega odvisna pogostnost izsesavanja gostih usedlin. Kupec naj vpraša kateri deli naprave so pokvarljivi, kakšna je njihova življenjska doba in koliko stane zamenjava.


Vas zanima cena biološke čistilne naprave, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI