Biološko čiščenje odpadne vode in deževnica

Za biološko čiščenje odpadne vode in za zbiranje deževnice potrebujemo zanesljiv, trden in stabilen podzemni rezervoar.

Stična točka tehnologij za biološko čiščenje odpadne vode in zbiranje deževnice so podzemni rezervoarji. Danes so skoraj brez izjeme izdelani iz umetnih mas, imajo dolgo življenjsko dobo, popolno tesnijo in so sposobni prenesti velike obremenitve.

 

Biološke čistilne naprave za čiščenje odpadne vode

Stavbe, ki so oddaljene od kanalizacijskih sistemov, kmetije, počitniške hišice in naselja, upravne in stanovanjske zgradbe ter drugi objekti, pa morajo svoje odpadne vode pred izpustom v okolje očistiti v bioloških čistilnih napravah. Osnova je spet namensko oblikovan podzemni rezervoar, v katerem se odplake očistijo samodejno ali s pomočjo vpihanega zraka. Na izstopni strani nato izteka tako čista voda, da jo lahko brez pomislekov izpustimo v okolje, potok, reko ali jezero.

Običajni postopek čiščenja poteka v treh korakih, opravijo pa ga bakterije, ki jim naprava in čistilni program nudijo najboljše pogoje za delovanje. Naprave ne oddajajo neprijetnih vonjav, boljše izvedbe, na primer tip “one2clean” je že pripravljena na potrebe v prihodnosti. Uspe predelati in očistiti odpadne vode do 99 % in je tako že pripravljena na morebitne spremembe zakonodaje, ko bodo pravila o izpustih še strožja.

 

Biološko čiščenje odpadne vode in zbiranje deževnice

Za biološko čiščenje odpadne vode in za zbiranje deževnice potrebujemo zanesljiv, trden in stabilen podzemni rezervoar

Rotacijsko litje in brizganje plastike

Sodobni rezervoarji za deževnico in za biološke čistilne naprave so izdelani točno tako, kot so pokazale potrebe in narisali načrtovalci. Vsi prehodi med stranicami so zaobljeni, rebra za povečanje trdnosti se nahajajo točno na pravih mestih, gladkost površin je izjemna, odprtine za priklope in odtoke pa natančno izdelane in zato odlično zatesnjene. Neobčutljivost na visoko talno vodo, trdnost, povoznost in stabilnost pa so še dodatne dobre lastnosti.

 baner zbiralniki dezevnice

Nujno prestrezanje deževnice

Do sedaj so se vse okoljske napovedi strokovnjakov uresničile. Med drugim tudi, da bodo bodoče padavine prihajale v kratkotrajnih in izdatnih nevihtah, pa tudi med dolgotrajnim močnim deževjem, ko bodo oblaki ostali dalj časa na istem mestu. Sledila bodo vmesna sušna obdobja, brez padavin. Na kmetijskem nivoju bi že zdavnaj morali pripravljati velike površinske zalogovnike, saj kmetijstvo porabi 70 % vode.

Na domačem nivoju pa je jasno, da lahko zaloga deževnice reši pridelek na vrtu, spere stranišča in opere perilo. Osnova sistema je vkopan rezervoar in nekaj enostavnih napeljav, ki avtomatsko omogočijo vse drugo. Denarne olajšave za zajemanje in ponikanje padavin na lastnem zemljišču pa bodo še rasle, saj so problemi mest ob močnih nalivih preveliki in predragi.


Za več informacij, podrobne tehnične podatke in dodatne informacije lahko pišete na spodnji kontaktni obrazec.


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI