Pametni ukrepajo pred zimo

Oglasno sporočilo

Varovanje virov pitne vode je tako pomembno, da je predsednik vlade pred kratkim predlagal, da to vpišemo v ustavo.

Varovanje virov pitne vode je tako pomembno, da je predsednik vlade pred kratkim  predlagal, da to vpišemo v ustavo. Čista pitna voda mora ostati javna, nakup in privatiziranje vodnih virov pa lahko s tem pravočasno preprečimo. Zdravniki trdijo, da bi morali na dan popiti vsaj 2,5 litra te življenjske tekočine, saj 10% pomanjkanje, glede na telesno težo, pomeni motnje v delovanju organizma, 20% pa smrtno nevarno stanje. Uradniki EU, ki velikokrat sprejmejo tudi butalske predpise, so se na tem področju dobro odrezali. Letos se namreč izteka desetletni rok za vgradnjo bioloških čistilnih naprav, ki jih moramo vgraditi na območjih brez javne kanalizacije. To velja zlasti za področja, ki so vodonosna in je na njih potrebno vodne vire še posebej skrbno varovati.

 

 

armex bioloska cistilna naprava graf One2clean

One2clean je sodobna samočistilna biološka naprava brez gibljivih delov v rezervoarju

 

 

Izkop, priključitev in zasip

Vgradnja biološke čistilne naprave je v resnici enostavna, saj gradbeni stroji in plastične kanalizacijske cevi omogočajo hiter priklop, pri čemer posebni stroji ali orodja niso potrebna. Opravimo jo običajno med gradbeno sezono, ko tla še niso zamrznjena. Vgradnja zadnji hip ni priporočljiva, saj lahko naletimo na čas, ko bodo vsi izvajalci zasedeni, cena izdelka pa zaradi povpraševanja lahko poskoči. V Sloveniji se kar 25% občin nahaja na vodno občutljivih in poseljenih področjih, zato je pravočasna odločitev za vgradnjo pomembna. Vsak, ki bo imel lastno čistilno napravo pa se bo zaščitil tudi pred stalno rastočimi cenami komunalnih storitev. Vsi lastniki čistilnih naprav so do 90% oproščeni plačila taks za obremenjevanje okolja, zato bodo vsako leto lahko prihranili lep kupček denarja.

 

Kupimo samo pravo čistilno

Seznam priporočenih bioloških čistilnih naprav renomiranih proizvajalcev v EU obsega okrog 10 izdelkov, pri nas pa jih najdemo okrog 40. Med njimi so izdelki neznanih firm iz južnih predelov in celo z drugih kontinentov. Zato je potreben dober premislek, ali vgraditi kvaliteten, preizkušen in certificiran izdelek severnoevropskega proizvajalca ali na primer slovaški proizvod, v katerem bo ostanek nepredelanega blata tako velik, da bo potrebno čiščenje vsako leto in ne na tri. Zato je nasvet strokovnjaka neprecenljiv, saj računamo, da nam bo nova biološka čistilna delovala nekaj naslednjih desetletij.

Sodobne naprave so sposobne samodejno in z izjemno majhnim stroškom predelati in očistiti odpadno vodo do stopnje 99%, zato je prava izbira tipa in velikosti tako pomembna. Potrebne informacije, tehnične podatke in izbor bioloških čistilnih naprav najdemo na www.cistilnenaprave-dezevnica.si. In ne pozabimo, vsi roki se iztečejo konec tega leta.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Tel.: 01 / 78 69 270

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI