Rezervoarji za deževnico in biološke čistilne naprave

Oglasno sporočilo

Rezervoarji za deževnico in biološke čistilne naprave. ZBIRALNIK ZA DEŽEVNICO.

Rezervoarji za deževnico in biološke čistilne naprave morajo imeti dolgo življenjsko dobo, popolno tesniti, prenašati obremenitve in biti odporni na korozijo. Danes so lahko izdelani iz betona ali iz umetne mase, vprašanje je le, katera izvedba ima manj pomanjkljivosti.

 

Rezervoarji za dezevnico in bioloske cistilne naprave pokrov

 

Novi materiali in tehnologije za rezervoarje

Izdelki iz betona so stabilni in težki, saj povprečen betonski rezervoar tehta vsaj 4 tone. Za dvig in transport potrebujemo poseben tovornjak, na kraju namestitve pa širok povozen dostop in prostor za manevriranje.  Razvoj na področju polimerov in tehnologij za litje velikih izdelkov je omogočil izdelavo bioloških čistilnih naprav za odpadne vode in rezervoarjev za shranjevanje deževnice. Odporni so na vse vplive v okolju, v primerjavi z betonskimi pa so izjemno lahki. 

   

Eden vodilnih je v Nemčiji

Nemško podjetje Graf se ukvarja z razvojem izdelkov iz umetnih mas že več kot 60 let in ima več kot 200 inovacij s tega področja. Inženirsko znanje so usmerili v razvoj, testiranje in izboljšave rezervoarjev za čistilne naprave in deževnico. Rezervoar je izdelan točno po dognanjih, ki jih omogoča sodobno 3D konstruiranje in oblikovanje. Vsi prehodi med stranicami so zaobljeni, rebra za povečanje trdnosti točno na pravih mestih, gladkost površin je izjemna. Neobčutljivost na visoko talno vodo, trdnost, povoznost in stabilnost, je primerljiva z betonskimi izvedbami. Glavne prednosti pa se pokažejo med transportom, vgradnjo, prilagodljivostjo, trajnostjo in med vzdrževanjem.

 

baner zbiralniki dezevnice

Izjemno lahki, vzdržljivi in cenovno ugodni

Dostava je mogoča z malo večjo avtomobilsko prikolico. Zaradi teže od 130 kg in navzgor jih na krajših razdaljah premikamo na roko ali s pomočjo manjših gradbenih strojev. Grafove rezervoarje lahko vgradimo tudi pod dovoze in parkirišča, saj imajo nosilnost od 3,5 pa vse do 40 ton.

 

rezervoar za dezevnico

Rezervoar za deževnico, vkopan v zemljo s potrebnimi dodatki za rabo deževnice

 

Vzdrževanje je zaradi izredne gladkosti površin nezahtevno in v primerjavi z betonskimi zelo poceni. Kritični element, grlo čistilne naprave, so Nemški inženirji izdelali po načelu “priključi in uporabi”. Za poravnavo pokrova s terenom je grlo vrtljivo in višinsko nastavljivo, s predizdelanimi priključki s tesnili in možnostjo vgradnje filtrov za deževnico. Pri betonskih rezervoarjih izvrtine za priključke izdelajo in tesnijo ob montaži, zaradi konstrukcijske zasnove pa vsi priklopi zmanjšajo nazivne kapacitete betonskih rezervoarjev.

Betonski rezervoarji so imeli le eno prednost – nižjo ceno izdelka brez upoštevanja stroškov dostave in vgradnje. Z novo avtomatizirano velikoserijsko proizvodnjo plastičnih pa tudi te nimajo več.


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?

Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI