Vgradnja ekološke čistilne naprave

Oglasno sporočilo

Za vgradnjo čistilne naprave se običajno lotimo spomladi.Z lastno čistilno napravo ohranjamo vodne vire, hkrati pa smo zaščiteni pred rastočimi cenami komunalnih storitev.

Vse daljša sušna obdobja in danes sicer še redki pozivi k omejeni porabi (pitne) vode nas nehote silijo k razmišljanju o prihodnosti upravljanja pitne in odpadnih voda. Tudi izbira čistilne naprave ni enostavna, posebej, če upoštevamo vrsto meril, kot so zanesljivost delovanja, dolga življenjska doba in nizki stroški obratovanja in vzdrževanja. A informiran kupec se bo vsekakor lažje in predvsem ustrezno odločil za vgradnjo čistilne naprave.

 

vgradnja ekoloske cistilne naprave

Čistilno napravo naj bi kupili le enkrat v življenju

Pomembno pravilo, na katerega nikakor ne smete pozabiti, je, da se male čistilne naprave kupujejo pri specializiranih podjetjih, ki so že dlje časa prisotna na trgu in imajo temu ustrezne izkušnje. Poznavalec čistilnih naprav se bo pohvalil s preverljivimi priporočili, nudil kakovostno svetovanje in imel vzdrževalno službo.

Eno takšnih podjetij je Armex Armature iz Ivančne Gorice z več kot 30 let izkušenj pri načrtovanju in postavljanju čistilnih naprav. Več uporabnih informacij o njihovi ponudbi si lahko preberete na njihovi spletni strani cistilnenaprave-dezevnica.si.

Svetovanje in nakup pri takšnem specializiranem podjetju je garancija, da boste dobili za svojo situacijo cenovno in tehnološko optimalno in učinkovito napravo, ki jo boste kupili le enkrat v življenju. V primeru morebitnih težav vam bodo na voljo za pomoč in servisiranje.

vgradnja ekoloske cistilne naprave graf

Biološka čistilna naprava deluje samočistilno in brez gibljivih delov v rezervoarju

Zakaj imajo dobre čistilne naprave vgrajeno napredno krmiljenje?

Sodobne ekološke čistilne naprave so krmiljene z naprednim nadzornim sistemom (beri računalnikom), ki upravlja različne režime obratovanja za najboljše rezultate, javlja alarme ob morebitnih težavah in omogoča posebne nastavitve, kot je poseben program delovanja za obdobje, ko ste na dopustu. Vse faze delovanja so optimizirane za najboljše rezultate čiščenja, računalniki pa omogočajo tudi ročno nastavljive režime delovanja v primeru večjih ali manjših obremenitev.

Računalniki nemškega podjetja Graf, ki jih vgrajuje tudi v svoje inovativne in zanesljive čistilne naprave one2clean, ki v rezervoarju nimajo nobenih gibljivih in električnih delov, so že danes pripravljeni na prihodnost.

Tako kot že nekje v bolj razvitih zahodnih in severnih deželah, se tudi pri nas lahko v prihodnje uzakonijo obvezne dodatne faze čiščenja odpadne vode, kot so denitrifikacija, defosfatizacija in higienizacija. Te zahteve bodo povzročile dodatne drage nadgradnje obstoječih čistilnih naprav in zamenjavo obstoječih čistilnih naprav starejšega datuma, ki jih ne bo mogoče nadgraditi. Podjetje Graf je pripravljeno.


Mala bioloska cistilna napravaMala čistilna naprava – delovanje, uporaba in cena

V zadnjih desetletjih se je z odpadnimi vodami ravnalo zelo nespametno, odpadne vode so se nekontrolirano odvajale v zemljo. Odpadno vode je je potrebno čimbolj prečistiti, preden jo spustimo v okolje. Marsikje na podeželju ali v nestrnjenih naseljih kanalizacijskega omrežja ni, ali priklop ni mogoč. Pripomoček, ki je namenjen prav temu, je biološka čistilna naprava.


Pomlad je idealen čas za vgradnjo čistilne naprave

Modro obarvana področja na spodnji sliki, kjer je varovanje virov pitne vode še posebej nujno, so raztresena po vsej državi, največ pa jih je na Krasu. Za vgradnjo čistilne naprave se običajno lotimo v gradbeni sezoni, od marca do novembra, zato je časa še manj. Pri nas se 25% občin nahaja na vodno občutljivih področjih. Vsak, ki bo imel lastno čistilno napravo s tem ohranja vodne vire, hkrati pa bo zaščiten tudi pred stalno rastočimi cenami komunalnih storitev, saj tudi ta podjetja želijo poslovati uspešno in z dobičkom. Vsi lastniki čistilnih naprav pa so do 90% oproščeni plačila taks za obremenjevanje okolja, zato bodo vsako leto prihranili lep kupček denarja.

 

vgradnja cistilne naprave je pomembna tudi zaradi varstva vodnih virovVarstvena območja vodnih virov je potrebno zaščititi.

Več čistilnih naprav, manj neočiščenih odplak

Tudi v naseljenih področjih, ni možno vseh stavb priključiti na kanalizacijo, lahko to rešimo z vgradnjo biološke čistilne naprave. Rešitev je vgradnja kvalitetne in certificirane biološke čistilne naprave, ki jo vkopljemo okrog 10- 20 m od stavbe, vanjo speljemo odtoke, nato pa bo samodejno in brez okvar delovala dolga desetletja. Zato pametni vgradijo certificirane in preizkušene izdelke preverjenih proizvajalcev. Pogosto čiščenje ali celo ponoven izkop in zamenjava pa sta zagotovo najdražja rešitev. Poceni nakup največkrat ni najboljši nakup.

 

Ena kapljica motornega olja onesnaži milijon kapljic vode

Še na en vidik bi vas želeli opozoriti. Danes je obvezno vgraditi lovilce olj in maščob ter lahkih tekočin, kot sta bencin in nafta, pri proizvajalcih “odpadnih vod” v industriji, gostinstvu in umazanih obrtnih delavnicah. Vedno bolj pa se govori o tem, da bodo tudi gospodinjstva morala obvezno vgraditi lovilce olj in maščob iz odpadne vode, ki se v dežju spira iz betonskih ali asfaltiranih parkirišč. Vsi graditelji zato poskrbite za to že danes, da vam ne bo treba jutri zaradi zakonskih zahtev ponovno razkopavati dvorišč.


 Vas zanima cena, izvedba gradnje ekološke čistilne naprave? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI