Daljinsko ogrevanje ima veliko prednosti

Čeprav ima daljinska energetika veliko prednosti, je njen delež v Sloveniji manjši kot v razvitih državah – Energetsko neučinkovita množica plinskih pečk in bojlerjevV zadnjem desetletju smo priča čedalje večjim izpustom za okolje škodljivega ogljikovega dioksida. Čim bolj učinkovito želimo izrabljati energijo, saj naraščajo tudi cene energentov, hkrati pa se nismo pripravljeni odreči ugodju, čeprav smo se pripravljeni odgovorneje vesti do okolja. Najboljša rešitev, ki zajema navedene zahteve, je uporaba daljinskega ogrevanja.Daljinsko ogrevanje z novimi potrebami in tehnološkimi rešitvami ter s politično podporo hitro izgublja oznake zastarelosti in postaja sodoben koncept za ogrevanje in hlajenje stavb, ki pa je v Sloveniji in njeni širši regiji manj zastopano kot v razvitih državah. Ravno zato je daljinska energetika velika priložnost in izziv za podjetja s tega področja, da svoje delovanje v prihodnjih letih močno razširijo.

Čeprav ima daljinska energetika veliko prednosti, je njen delež v Sloveniji manjši kot v razvitih državah – Energetsko neučinkovita množica plinskih pečk in bojlerjev

 

V zadnjem desetletju smo priča čedalje večjim izpustom za okolje škodljivega ogljikovega dioksida. Čim bolj učinkovito želimo izrabljati energijo, saj naraščajo tudi cene energentov, hkrati pa se nismo pripravljeni odreči ugodju, čeprav smo se pripravljeni odgovorneje vesti do okolja. Najboljša rešitev, ki zajema navedene zahteve, je uporaba daljinskega ogrevanja.

 

Daljinsko ogrevanje z novimi potrebami in tehnološkimi rešitvami ter s politično podporo hitro izgublja oznake zastarelosti in postaja sodoben koncept za ogrevanje in hlajenje stavb, ki pa je v Sloveniji in njeni širši regiji manj zastopano kot v razvitih državah. Ravno zato je daljinska energetika velika priložnost in izziv za podjetja s tega področja, da svoje delovanje v prihodnjih letih močno razširijo….

 


Celoten članek: http://www.delo.si/tiskanocs/html/zadnji/Delo+FT

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI