V Elektru Celje energiji oživili finančno podporo, ki jo je Eko sklad ukinil

V Elektru Celje Energiji čutijo odgovornost tako do okolja, kakor tudi do svojih odjemalcev električne energije in ostalih občanov.

Na razpolago nepovratna finančna sredstva do konca leta v višini do 1.500 €

V Elektru Celje Energiji čutijo odgovornost tako do okolja, kakor tudi do svojih odjemalcev električne energije in ostalih občanov, ki so se do konca leta nameravali odločiti za investicijo v ogrevanje bivalnih prostor oz. sanitarne vode s toplotnimi črpalkami. Zato smo zanje pripravili rešitev.

ogrevanje_denar

Odločili so se, da bodo odjemalcem priskočili na pomoč v trenutku, ko so pri Eko skladu pošla sredstva za financiranje okoljskih naložb. Vsem odjemalcem Elektra Celje Energije, ki se bodo do konca letošnjega leta odločili za nakup toplotnih črpalk iz njihove paketne ponudbe, bodo ponudili nepovratna finančna sredstva v višini do 1.500 €.

Po načrtu Evropske unije moramo delež pridobivanja energije iz obnovljivih virov energije v primerjavi s pridobivanjem iz fosilnih goriv do leta 2020 povečati na 20 odstotkov. Z zmanjšanjem subvencij države bo takšen načrt težko uresničljiv.

Eko sklad je 1. septembra prenehal s spodbujanjem gospodinjstev, ki bi želeli zmanjšali porabo energije. Ukinjene so bile spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

To so subvencije za gospodinjstva, ki so okoljsko ozaveščena in želijo za ogrevanje sanitarne vode in prostorov izkoriščali obnovljive vire energije. Za vsako gospodinjstvo, še posebej v današnjih časih, pomeni tovrstna investicija velik zalogaj, ki pa dolgoročno gledano pomeni prihranek, tudi do 75 %, česar se občani zavedajo in se zato tudi odločajo za tovrstne investicije.

V Elektru Celje Energiji bodo zato v času, ko subvencij ni, vsem gospodinjstvom, ki bi se želeli ogrevati z obnovljivimi viri energije nudili finančno podporo v obliki nepovratnih sredstev.

Za sredstva lahko odjemalci Elektra Celje Energije zaprosijo pred izvedbo naložbe oz. za nove naložbe. Obljubljajo, da bo ostopek potekal hitro in z minimalno birokracije.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI