Ekologija se vrača na sejem

Sočasno s sejmom Eko bodo na sejmišču potekali tudi trije strokovni sejmi z dolgoletno tradicijo, in sicer sejem energetike, varčne izrabe energije in energetskih virov Energetika, sejem vzdrževanja, čiščenja in obnove stavb Terotech – vzdrževanje ter sejem Varjenje in rezanje. Vsebine vseh treh sejmov so prav tako tudi okoljsko in ekološko obarvane, saj je povsod v ospredju energetska učinkovitost in varčnost, ki pa ima pozitivne učinke na okolje. Skupaj se bo tako v Celju neposredno predstavilo več kot 360 razstavljavcev, ob upoštevanju zastopanih pa se bo predstavilo skoraj 800 podjetij. Razstavne površine se bodo raztezale v sedmih sejemskih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah.

Po sedmih letih se v Celje ponovno vrača ekološki sejem, na katerem organizatorji pripravljajo bogat razstavni program in številne spremljajoče prireditve, simpozije, predstavitve in svetovanje. Osmi sejem Eko se bo med 18. in 21. majem odvijal v sejemski dvorani E. “Sejem smo nazadnje organizirali leta 2003, potem pa ga zaradi nezadostnega zavedanja o pomenu tega področja in slabega odziva razstavljavcev nekaj let nismo pripravili. V teh letih so se zaradi okoljskih zavez države do EU in večjega splošnega zavedanja, da mora vsak posameznik okoljsko odgovorno bivati, razmere spremenile. Odločili smo se podpreti pobude številnih podjetij, ki delujejo na tem področju in znova organizirati sejem ekologije in varovanja Eko,” je razloge za vrnitev ekološkega sejma v Celje pojasnila Nataša Vodušek Fras iz Celjskega sejma. Letos se bo na sejmu Eko skupaj predstavilo 79 razstavljavcev, od tega 35 neposredno.

Sočasno s sejmom Eko bodo na sejmišču potekali tudi trije strokovni sejmi z dolgoletno tradicijo, in sicer sejem energetike, varčne izrabe energije in energetskih virov Energetika, sejem vzdrževanja, čiščenja in obnove stavb Terotech – vzdrževanje ter sejem Varjenje in rezanje. Vsebine vseh treh sejmov so prav tako tudi okoljsko in ekološko obarvane, saj je povsod v ospredju energetska učinkovitost in varčnost, ki pa ima pozitivne učinke na okolje. Skupaj se bo tako v Celju neposredno predstavilo več kot 360 razstavljavcev, ob upoštevanju zastopanih pa se bo predstavilo skoraj 800 podjetij. Razstavne površine se bodo raztezale v sedmih sejemskih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah…..


Celoten članek: http://eko.dnevnik.si/sl/Iz+tiskanih+izdaj/126/Ekologija+se+vra%C4%8Da+na+sejem

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI