Elan krepi sodelovanje s Siemensom pri izdelavi vetrnih elektrarn

Elan krepi sodelovanje s Siemensom pri izdelavi vetrnih elektrarn Predsednik uprave Robert Ferko pravi, da podrobnosti sodelovanja s Siemensom na podlagi dogovora ne sme razkrivati, pojasnil pa je, da širijo poslovanje na druga področja. »Poleg 49-metrskega trna smo prejeli naročilo še za izdelavo 55 metrov dolgega trna, hkrati pa potekajo pogovori tudi za druge dimenzije,« razlaga Ferko.Po njegovih besedah Elanu v letošnjem letu kaže boljše tako pri prodaji jadrnic kot pri prodaji smuči. Medtem ko je v lanskem letu begunjsko podjetje prodalo 118 plovil, načrtuje v letošnjem letu prodati od 120 do 130 plovil. »Ravno zdaj se po svetu začenjajo sejmi, na katerih bomo predstavili nova plovila, ki smo jih razvili v letošnjem letu,« pojasnjuje Ferko. Pri prodaji smuči Elan načrtuje letos od 15- do 20-odstotno rast. V minulem letu je znašala prodaja smuči pod lastno blagovno znamko 245.000 parov, pod tujimi blagovnimi znamkami pa 180.000 parov smuči.Po besedah Ferka celotna skupina Elan v letošnjem letu še ne bo poslovala pozitivno. Kot kaže, bo zimski program ustvaril dobiček, navtična divizija pa bo končala v rdečih številkah. Spomnimo, da je Elan spomladi vsa kratkoročna posojila reprogramiral v dolgoročna, ki skupaj znašajo okoli 20 milijonov evrov.

Sodelovanje med Elanom in  Siemensom pri izdelovanju vetrnih elektrarn se  poglablja.  Potem ko je Elan maja zadovoljivo izdelal testni set   za izdelavo 49 metrov dolgega trna – to je posebno orodje, ki se uporablja za proizvodnjo lopatic za vetrne elektrarne, je od Siemensa   prejel nova naročila.

 

Predsednik uprave Robert Ferko pravi, da podrobnosti sodelovanja s Siemensom na podlagi dogovora ne sme razkrivati, pojasnil pa je, da širijo poslovanje na  druga  področja. »Poleg 49-metrskega trna smo prejeli naročilo še za  izdelavo 55 metrov dolgega trna, hkrati pa potekajo pogovori tudi za druge dimenzije,« razlaga Ferko.

Po njegovih besedah Elanu v letošnjem letu kaže  boljše tako pri prodaji jadrnic kot pri prodaji smuči. Medtem ko je  v lanskem letu begunjsko podjetje prodalo  118 plovil, načrtuje v letošnjem letu prodati od 120 do 130 plovil.  »Ravno zdaj se po svetu začenjajo sejmi, na katerih bomo predstavili nova plovila, ki smo jih razvili v letošnjem letu,« pojasnjuje  Ferko. Pri prodaji smuči Elan načrtuje letos od 15- do 20-odstotno rast. V minulem letu je znašala prodaja  smuči pod lastno blagovno znamko 245.000 parov, pod tujimi  blagovnimi znamkami pa 180.000 parov smuči.

Po besedah Ferka celotna skupina Elan v letošnjem letu še ne bo poslovala pozitivno. Kot kaže, bo zimski program ustvaril dobiček, navtična divizija pa bo končala v rdečih številkah.  

Spomnimo, da je Elan spomladi   vsa kratkoročna  posojila reprogramiral v dolgoročna, ki skupaj znašajo okoli 20 milijonov evrov….


Celoten članek: http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042388816

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI