V Velenju bodo letos uredili tri sončne elektrarne

V Velenju bodo letos uredili tri sončne elektrarne Velenje – V Velenju bodo letos uredili tri sončne elektrarne, gradnja prve, ki bo postavljena na strehi velenjske občine, pa se je že začela. Direktor energetske agencije Kssena Boštjan Krajnc je za STA povedal, da bodo prvo sončno elektrarno uredili še ta mesec, vrednost del pa je ocenil na okoli 52.000 evrov.

Velenje – V Velenju bodo letos uredili tri sončne elektrarne, gradnja prve, ki bo postavljena na strehi velenjske občine, pa se je že začela. Direktor energetske agencije Kssena Boštjan Krajnc je za STA povedal, da bodo prvo sončno elektrarno uredili še ta mesec, vrednost del pa je ocenil na okoli 52.000 evrov.

 
V Velenju bodo letos uredili tri sončne elektrarne, gradnja prve, ki bo postavljena na strehi velenjske občine, pa se je že začela. (Foto: Jani Alič)

Krajnc je poudaril, da bo velenjska občina tako prva v Sloveniji začela s proizvodnjo in prodajo električne energije, mikrofotovoltaični elektrarni pa bodo do konca leta uredili še na Osnovni šoli Livada in Osnovni šoli Gustava Šiliha v Velenju. Za ti dve šoli so se odločili zato, ker imata po preverjanju najboljše pogoje za izrabo sončne energije. Ti elektrarni bosta imeli po 50 kilovatov moči (subvencija za elektrarne do 50 kilovatov je višja kot za tiste nad to močjo), vsaka bo stala 145.000 evrov.


Vir: http://www.dnevnik.si/novice/znanost/1042373010

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI