V V kongresnem centru Brdo pri Kranju je potekalo srečanje slovenskih in makedonskih gospodarstvenikov s predsednikoma Republike Slovenije in Republike Makedonije. Na uradnem obisku v Sloveniji se je tako v spremstvu delegacije makedonskih gospodarstvenikov mudil makedonski predsednik dr. Gjorge Ivanov, s katerim so se srečali tudi predstavniki podjetja Keter Organica.

 

Gospodarstvenike sta nagovorila oba predsednika. Makedonski je izpostavil dobro sodelovanje med državama na vseh področjih, in dodal, da še vedno niso izčrpane vse možnosti za izboljšanje  dvostranskega sodelovanja. Dr. Danilo Türk pa je med drugim pozval na intenzivnejše sodelovanje pri investiranju tudi v področje energetike.

Prav tako je med pomembnimi področji za sodelovanje, energetiko izpostavila tudi ministrica za gospodarstvo, mag. Darja Radić.

Dogodka se je udeležilo prek 100 gospodarstvenikov iz obeh držav, med katerimi so bili posebne pozornosti deležni predstavniki podjetja Keter Organica, ki je v Makedoniji odprlo svoje predstavništvo. Slovenska blagovna znamka Organica se je v zadnjih letih prebila v sam svetovni vrh med ponudniki bioplinskih elektrarn, kar je pritegnilo tudi številne investitorje v Makedoniji. S tem bo Makedonija sledila vzoru Evropske unije, ki z gradnjo bioplinskih naprav zmanjšuje porabo neekoloških fosilnih goriv in povečuje samooskrbo s hrano in energijo.

Že leta 2009 so predstvaniki podjetja Keter Organica v Sloveniji gostili delegacijo iz Makedonije, kjer so si skupaj ogledali delovanje ene izmed bioplinskih elektrarn Organica v Ginjevcu. Gostje so bili nad inovativno tehnologijo, ki je plod domačega znanja in izkušenj, več kot navdušeni. Tako so z Makedonci že podpisali pogodbo za gradnjo prve tovrstne naprave v Makedoniji.

Ob tej priložnosti se je podjetje Keter Organica predstavilo tudi s svetovno novostjo – kombinirano bioplinsko elektrarno, ki bo presežno toploto izkoristila za pridobivanje bioetanola. Tega v Sloveniji namreč uvažamo, poraba pa presega možnosti pridelave. Pri tem projektu se je podjetju Keter Organica pridružil strokovnjak svetovnega ugleda g. Aleksandar Nizamov, svetovalec Združenih narodov.

Tudi Makedonija je odprta za nove poti sodelovanja na področju pridobivanja energije iz obnovljivih virov, saj si tako kot nekatere druge evropske države prizadeva slediti vzoru Nemčije, kjer danes obratuje že več kot 5000 bioplinskih elektrarn.

Aleksandar_Nizamov_Denis_Bolcina_in_Gjorge_IvanovPredstavnika podjetja Keter Organica g. Aleksandar Nizamov in Denis Bolčina ter predsednik Republike Makedonije dr. Gjorge Ivanov (iz leve proti desni).

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.