BlueMotion Technologies je krovna znamka za vse produkte in ukrepe, s katerimi so Volkswagnova vozila učinkovitejša že danes. Predstavlja skupek vseh okolju prijaznih tehnologij, ki zmanjšujejo porabo goriva, emisij CO2 in drugih škodljivih snovi.

vw_golf_bluemotion_2
Golf Plus BlueMotion


Sistem start – stop, rekuperacija in naknadna obdelava dušikovih oksidov (NO2) so primeri inovacij, ki se že uporabljajo v praksi. Skupaj predstavljajo pomemben korak naprej v zagotavljanju okolju prijazne mobilnosti, kar ne vpliva na dinamiko vožnje in uporabnosti vozil. Izjemno energijsko učinkovite Volkswagnove modele je mogoče prepoznati po t.i. osnovnih znamkah BlueMotion, BlueMotion Technology, Blue TDI in TSI EcoFuel.

 

Oznako BlueMotion imajo najvarčnejši Volkswagnovi modeli v posameznih razredih (Polo BlueMotion, Golf BlueMotion in pa Passat BlueMotion). Kot modeli z največjimi prihranki goriva in nizkimi emisij CO2, so v vseh pogledih zasnovani kot učinkovita vozila, ki zaradi svojega zunanjega in notranjega izgleda izstopajo tudi vizualno.

 

Volkswagen je izbirne pakete inovativnih tehnoloških rešitev pripravil za vrsto različnih modelov in motorjev, zato so dostopni širokemu krogu kupcev.

 

Volkswagen za ljudi, okolje in družbo

Ena od ključnih prednosti pri snovanju Volkswagnovih vozil je namenjena varovanju okolja. S ponudbo ekoloških in inovativnih tehnologij, prispevajo k temu pomemben delež. Odgovornost, ne le do prihodnjih generacij, temveč že sedanje, je sestavni del koncernske okoljske strategije, ki služijo kot smernice pri snovanju novih vozil za vse znamke, kjerkoli se te proizvajajo.

Združba Volkswagen si prizadeva za zmanjšanje porabe goriva pri svojih vozilih in posredno k znižanju emisij toplogrednih plinov.

 

vw_golf_bluemotion_1


V celotnem koncernu velja pravilo odgovornega ravnanja z naravnimi viri. Pri tem je posebej pomemben velik delež materialov, ki jih je mogoče znova uporabiti, ter uporaba obnovljivih surovin in recikliranih materialov. Vzporedno s tem poteka razvoj alternativnih pogonskih tehnologij, možna je tudi uporaba alternativnih vrst goriva in sistemov za akumuliranje energije, pri čemer upoštevajo regionalne danosti.

 

Za znižanje emisij toplogrednih plinov

Volkswagen ima v ponudbi preko 60 modelov avtomobilov, pri katerih emisije CO2 ne presegajo vrednosti 140 g/km. V razredu do 100 g/km je na voljo en model, do 120 g/km 12 modelov, do 140 g/km pa 49 modelov osebnih avtomobilov.

 

Razvoj inovativnih tehnologij za trajnostno mobilnost, predstavlja enega temeljnih poglavij Volkswagnove zgodovine. Že v začetku 70-ih let je družba razvila vozila z izključno električnim pogonom. BlueMotion Tehnologies pomeni rojstvo nove generacije okolju prijaznih Volkswagnovih vozil. Z novo družino malih avtomobilov (NewSmall Family) je naslednja stopnja učinkovitega varčevanja z energijo in varovanja okolja že pripravljena na start.

 

Več na www.porsche-slovenija.com

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.