Že nekaj časa je jasno, da e-mobilnost ni modna muha enodnevnica, kot smo lahko poslušali, ko smo na cestah srečevali prve električne avtomobile, na kolesarskih stezah prva električna kolesa, na pločnikih pa prve električne skiroje. Predstavlja namreč nov koncept trajnostne in okolju prijazne mobilnosti, ki temelji na zeleni energiji, zmanjševanju ogljičnega odtisa in emisij trdih delcev v prometu.

Povečan trend uporabe vozil na električni pogon prinaša veliko neposrednih pozitivnih učinkov in vpliva na izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev, zlasti v mestih. Električni avto ima v primerjavi z običajnimi večji izkoristek energije, tudi do 90-odstoten, medtem ko imajo motorji z notranjim izgorevanjem le od 20- do 40-odstotnega. Proizvedejo manj emisij CO2 in ne povzročajo onesnaženja zraka s trdnimi delci (PM10, NHX), posledično se bistveno zmanjšajo škodljivi učinki na zdravje ljudi. Poleg tega so precej tišji od motorjev z notranjim izgorevanjem, kar je pomembno predvsem v urbanih središčih, kjer težave povzroča zvočna onesnaženost. Nakup električnega vozila pomeni tudi nižje stroške vzdrževanja in prihranek pri nakupu goriva.

 

E mobilnost polnjenje elektricnega avtomobila


S hitro polnilnico napolnite e-vozilo že v 30 min

Prazno baterijo povprečnega električnega avta napolnite do 80% že v pol ure. Hitra polnilnica na Veselovi 10 v Mariboru ima dva priključka: DCA-CHAdeMO in DCC-CCS/Combo. DC polnjenje je mogoče do največje moči 50 kW.


Delež električnih prevoznih sredstev raste

Mnogi, ki pred leti niti pomislili niso na avto na elektriko, se danes z njim spogledujejo ali so že njegovi ponosni lastniki. Z razvojem trga se veča tudi njihov doseg, ki je glavni izgovor in argument proti nakupu. Eno polnjenje za prevoženih 350 do 500 kilometrov je danes že standard in težko bi rekli, da je to malo. Električni avtomobili so tudi dostopnejši kot so bili pred leti, poleg tega država za nakup električnega jeklenega konjička ponuja subvencijo Eko sklada.

»Tudi izbira električnih avtomobilov je vse bolj zanimiva in pestra, zato nam počasi zmanjkuje izgovorov za izogibanje nakupu,« pravijo v podjetju Energija Plus, kjer so pripravili poseben popust pri nakupu sončne elektrarne in/ali hišne polnilnice. Deležni ga bodo vsi kupci enega najbolj zanimivih električnih avtomobilov – MG ZS EV, za katerega slovenski zastopnik ponuja še 50 odstotkov popusta pri kasko zavarovanju.

 

E mobilnost elektricni avto MG ZS EV

Električni avto – MG ZS EV


V prvih dveh kvartalih 2020 je bilo v Evropi prodanih nekaj več kot 3 milijone novih avtomobilov. Delež električnih je zrasel za več kot dvakrat – na 4,27 odstotka V prvih dveh kvartalih 2020 je bilo v Evropi prodanih nekaj več kot 3 milijone novih avtomobilov. Delež električnih je zrasel za več kot dvakrat – na 4,27 odstotka (130.297 avtomobilov).


E mobilnost


Z običajno polnilnico sočasno napolnite 2 vozili na elektriko

Na vsaki lokaciji je postavljena ena električna polnilnica za električna vozila z dvema vtičnicama, ki omogoča varno polnjenje dveh vozil hkrati. Moč polnjenja na posamezni vtičnici je lahko od 3,7 do 22 kW (AC) – odvisno od vrste vašega e-vozila. Za varno polnjenje potrebujete svoj kabel.


 

Stenska ali hišna polnilnica

Ob nakupu električnega avtomobila se seveda poraja vprašanje, kje in kako ga polniti. Baterijsko električni avtomobil (BEV) je v tem trenutku najbolj praktičen in ekonomsko izplačljiv za lastnike stanovanjskih hiš, ki si lahko omislijo stensko ali hišno polnilnico. Njena vgradnja pa nikakor ni delo za nedeljskega mojstra, ampak je za to potreben zanesljiv strokovnjak z izkušnjami in predvsem s celostnim pristopom. V Energiji Plus kot eno prvih podjetij na trgu poleg klasičnih hišnih polnilnic ponujajo tudi pametne, ki omogočajo dinamično polnjenje električnega avtomobila domaelektričnega avtomobila doma.

»Vse to lahko nadgradimo s postavitvijo sončne elektrarne in hranilnika, kar uporabniku omogoča še dodatne prihranke,« pravijo v podjetju, kjer ponujajo tudi rešitve za večstanovanjske stavbe, garažne bokse, podjetja in organizacije. V ponudbi imajo tako močnejše hišne polnilne postaje kot tudi standardne z močjo 22 kW, hitre z močjo 50 kW in super hitre z močjo od 100 do 150 kW. S polnilno infrastrukturo lahko opremijo tudi turistične objekte, kjer je gostom na voljo uporaba e-koles. Paket e-polnilnice, v katero so vključena tri e-kolesa, je na voljo že za manj kot 5000 evrov.

V podjetju Energija plus skrbijo tudi za preprosto dostopno javno polnilno infrastrukturo in širijo mrežo javnih polnilnih postaj za e-mobilnost, na katerih je mogoče plačevati z aplikacijo Easy park (kartice RFID niso več potrebne). Takih postaj bo do konca leta že več kot 20.


Zakaj hišna polnilna postaja?

  • Polnilna postaja ščiti vaše električno vozilo in hišno napeljavo.
  • Nekatere polnilne postaje omogočajo prednastavljen čas polnjenja v času manjše tarife (MT).
  • Polnilno postajo je mogoče nadgraditi z dodatnim senzorjem za upravljanje z močjo.
  • Delovanje polnilne postaje lahko nadziramo s pomočjo aplikacije.
  • Hišna polnilna postaja napolni vaše vozilo do 4-krat hitreje.

Za več informacij o zamenjavi dobavitelja zemeljskega plina izpolnite spodnji obrazec.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

 

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.