IR ogrevanje – več toplote za manj denarja

S sodobnim IR-ogrevanjem dosežete topel dom za optimalne stroške

 

S sodobnim IR-ogrevanjem dosežete topel dom za optimalne stroške

S sodobnim IR-ogrevanjem dosežete topel dom za optimalne stroške. Govorimo o naravni, zdravju prijazni in učinkoviti obliki segrevanja prostorov.

 

 

ekosen ir ogrevanje panel

 

Z infrardečim sistemom ogrevanja segrevamo predmete, zidove ter ljudi v prostoru, zraka ob tem neposredno ne segrevamo, kar ima prednosti, ki jih konvekcijski sistemi ne morejo doseči zaradi drugačnih fizikalnih lastnosti delovanja. Uporabniki občutek toplote opisujejo kot drugačno izkušnjo v primerjavi s konvekcijskimi sistemi. IR panele se preprosto montira, izbor grelnih elementov je velik, montaža panelov pa ne zahteva velikih posegov v prostor. Na izbiro lahko s termokeramičnim premazem dodatno povečamo učinkovitost IR panelov, kar še poveča prihranke. Ta sistem ogrevanja se priporoča tudi za zmanjševanje vlage v prostoru in odpravljanje plesni.

 

Marjan in Maja (Žiri)
Leta 2011 sva se preselila v večje najemniško stanovanje. Ogrevanje je bilo urejeno s centralno kurjavo. V celotni ogrevalni sezoni smo za kurjavo porabili približno 1.200 evrov, čeprav sva imela radiatorje dopoldne zaprte. V najbolj mrzlih mesecih sva za kurjavo odštela 330 evrov na mesec. Ker se nama je strošek zdel ogromen, s tem da smo morali paziti na porabo, sva želela spremembo. Po daljšem premisleku sva se odločila za IR-ogrevanje. Med več ponudniki na spletu sva izbrala podjetje, ki ponuja brezplačno predstavitev in svetovanje. Obiskal naju je njihov predstavnik in nama opisal panele in njihovo delovanje. Ker nama je bila toplota IR-panelov všeč, sva se odločila za montažo. Njihov svetovalec je uredil dokumentacijo, prišel je monter in v osmih urah izvedel celotno montažo 6 panelov. S paneli sva zadovoljna, saj se je letni strošek za kurjavo znižal za 600 evrov, stanovanje pa je prijetno toplo 24 ur na dan.

Primož in Vesna Dajčman iz Dupleka
Zaradi prevelike porabe energije za ogrevanje stanovanja, velikega 120 m2, sva se z ženo odločila, da se bova namesto na plin ogrevala z IR-paneli. Za nama je prva sezona ogrevanja in sva več kot zadovoljna. V stanovanju je bilo ves čas od 23 do 25 °C, mesečni znesek za elektriko pa je v kurilni sezoni znašal največ 120 EUR, z vso preostalo porabljeno energijo vred. Z ogrevanjem na plin sva med ogrevalno sezono mesečno plačevala 250 EUR, poleg tega pa je bilo v stanovanju hladno. Izkazalo se je, da je bila investicija odlična, poleg tega pa je pri ogrevanju z IR-paneli učinek odličen,  temperatura zraka v vsem prostoru konstantno enaka. IR-panele priporočava vsem, ki se odločajo za spremembo pri ogrevanju.
V Sloveniji IR-ogrevanje uporablja že več kot 4.000 družin.Izkušnje uporabnikov IR-ogrevanja najdete na www.ekosen.si. Na IR panele nudimo 10 let garancije.

 

 

ekosen ir ogrevanje

 

 

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI