IR paneli – Krmiljenje, namestitev, življenjska doba

IR paneli – Krmiljenje, namestitev, življenjska doba IR – paneli so upravljani preko sobnega termostata

Infrardeče ogrevanje omogoča, da v vsakem prostoru različno nastavite temperaturo, sami vplivate na stroške porabe električne energije, vsak posamični IR-panel je lahko individualno krmljen. Po zagotovilih proizvajalcev IR-ogrevanje v primerjavi z ostalimi klasičnimi načini ogrevanja predstavlja velik prihranek, stroške ogrevanja lahko celo prepolovimo.

 

ir paneli barve

 

    ir panel okvir
    ir panel ogledalo

IR-paneli se v prostor postavijo tako, da dosežejo maksimalni učinek ogrevanja, običajno na stropno steno, kjer bolje sevajo na predmete in na ljudi v prostoru.

 

IR – paneli  so upravljani preko sobnega termostata (analogni ali digitalni termostat), termostat z vklapljanjem in izklapljanjem regulira temperaturo v prostoru. Termostat moramo namestiti v oddaljenosti minimalno 1 m od IR-panela, saj bi v nasprotnem primeru lahko prišlo do napačnega odčitka temperature v prostoru in nezadostnega ogrevanja.

 

     IR-paneli za povprečno stanovanjsko hišo, v velikosti 120 kvadratnih metrov, skupno tehtajo med 40 in 70 kilogramov. Življenjska doba IR-panelov je v primerjavi s kompleksnejšimi ogrevalnimi sistemi dvakrat daljša. IR paneli so relativno enostavni, brez tehnološko zahtevnejših komponent – kompresorja, grelcev, električnih vodnikov, ipd., servis in stroški vzdrževanja niso potrebni.  

 

V praksi se ekonomičnost ogrevanja z IR paneli vse bolj izkazuje. Če za isti stanovanjski objekt primerjamo stroške za porabljeno električno energijo z drugimi alternativnimi ogrevalnimi sistemi na elektriko, je zaznana poraba električne energije le nekoliko večja, toplotno udobje povsem primerljivo, stroški investicije pa znatno nižji.

 

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI