Trg infrardečih panelov oz. plošč hitro raste in vse težje je najti dobre IR panele po dostojni ceni. Kako ločiti dober izdelek od slabega? Kakšne so cene IR panelov? V tem prispevku preverimo glavne ključne točke, ki jih morate upoštevati, ko iščete dober infrardeči panel, zapišemo pa tudi, zakaj so iRED IR paneli odlična izbira za optimalno ogrevanje.

ir panale cena

Ogljikova vlakna ali ogljikov kristal

Kakovostna infrardeča plošča bo vsebovala element, imenovan ogljikov kristal. V ploščah nižje kakovosti se uporabljajo ogljikova vlakna, ki so cenejša in manj zanesljiva alternativa. Ogljikova vlakna so običajen in pogost material, ki ima preprosto strukturo in nizke proizvodne stroške. Znano je, da se ogljikova vlakna segrevajo zelo neenakomerno. Zaradi neenakomerne toplote je potrebnih več ogljikovih vlaken za kompenzacijo hladnih točk, kar pomeni, da bo poraba energije večja. To bo tudi pomenilo, da bodo prvotne tople točke z dodajanjem več ogljikovih vlaken še toplejše. Zato je zelo težko doseči popolno ravnovesje, proizvajalcem le-to zelo redko uspe.

Ogljikov kristal ima veliko bolj sofisticirano tehnologijo, kar pomeni, da so proizvodni stroški nekoliko višji. Kakovost ogljikovega kristala je zelo stabilna in ima natančne temperature ogrevanja in nastavitve moči. Ogljikov kristal ima zelo enakomerno porazdelitev toplote po izdelku, zato je pri enaki velikosti enote potrebnih manj ogljikovih kristalov, kar pomeni manjšo porabo energije.

 

Materiali

Vse infrardeče plošče bi morale biti v idealnem primeru izdelane iz aluminija. Plošče slabše kakovosti imajo običajno PET (polietilen tereftalat) sprednjo stran, ki je vrsta plastike. PET je izjemno nagnjen k razbarvanju in ne bo obstojen zelo dolgo. Prav tako morate biti pozorni na keramične grelnike, saj so to v bistvu vroče žice, umeščene v zelo krhko ohišje.

ir panale cena sestava

Temperature zadaj in spredaj

Vsak spodoben infrardeči panel bo imel zelo nizko temperaturo na zadnji strani. Običajno nekje med 5 °C in 30 °C, hkrati pa mora biti mlačen/hladen na dotik. Dobri IR paneli morajo imeti vsaj eno plast izolacije na zadnji strani, da omogočijo nižjo temperaturo hrbta. Brez izolacije dobite 50 % toplote zadaj in 50 % spredaj. Sprednja temperatura panela nikoli ne sme preseči 100 °C. Če sprednja stran doseže temperaturo nad 100 °C, je veliko večja verjetnost, da bo pregorel in vaš panel tako ne bo zdržal prav dolgo. To je znak poceni in slabo izdelane plošče, kar lahko povzroči tudi hitrejše gorenje koncentriranih območij. Posledica so lahko črne opekline na plošči.

 

Skladnost z mednarodnim standardom TUV

Dobri grelni paneli so v skladu z nemškim standardom TUV (SUD), ki ima strog postopek testiranja, da zagotovi najboljšo kakovost in zmogljivost. To omogoča, da proizvajalci lahko brez težav zagotovijo tudi 12-letno garancijo vračila. TUV pomeni Technischer Überwachungsverein, kar pomeni Združenje za tehnične preglede. TUV SUD je vodilni svetovni proizvajalec testiranja in certificiranja izdelkov. Zagotavljajo testiranje po mednarodnih standardih.

 

ir panale cena stenski

Cena IR panelov

Nakup infrardečih panelov ni tako preprost in zgolj pogledati ceno in misliti, da dražji je, boljši je, ne drži ravno. In seveda obratno – kupiti poceni panel in misliti, da bi lahko prihranili nekaj denarja, večinoma ni res! Pomembno je, da poskusite najti srednjo pot z infrardečimi paneli, prepoceni izdelki ne bodo dovolj kakovostni, predragi pa mogoče ne bodo upravičili cene. Cene IR panelov se lahko zelo razlikujejo, zato se morate pred nakupom prepričati, kaj kupujete. Cene IR panelov se lahko gibljejo od 80 do 1200 evrov, odvisno od vrste plošče in, kar je še pomembneje, podjetja, ki jih prodaja. Prepričajte se da pri izbiri in nakupu upoštevate vse zgornje dejavnike. 

 

iRED paneli – najboljša in optimalna izbira

Da bi lahko ponudili najboljše na trgu, so v podjetju Panheat razvili iRED IR panele, ki bodo zagotovo ponudili najboljšo izkušnjo IR ogrevanja na trgu. Ne samo, da so paneli vrhunske kakovosti, odlikuje jih tudi dejstvo, da so zasnovani v Sloveniji in proizvedeni v Evropi po vseh najnovejših standardih, tako TUV kot tudi CE, GS in ROHS.

 

ir panale cena stropni

 

Glavne karakteristike

iRED torej ponuja široko paleto vrhunskih in kakovostnih IR panelov, ki bodo zadovoljili tako osnovne, kot zelo zahtevne uporabnike. iRED paneli združujejo visoko tehnologijo, brezčasno obliko in izvrstno funkcionalnost. Na voljo več serij (NEO, S, S+, PPS, HTS …) z vrhunskimi lastnostmi:

 • Edinstveni lahki napredni IR paneli iz aluminija
 • Brezčasna oblika in kvalitetni materiali
 • Za stanovanjske prostore, pisarne ali industrijo (hale, skladišča …)
 • Montaža na steno ali strop
 • Trajni proti mikrobni sloji
 • Napredna ploščata grelna telesa
 • Vgrajena naprednejša izolacijo za največji prenos energije v prostor
 • Zaščita pred pregrevanjem
 • CE, GS, TUV, ROHS certifikati
 • Možen nakupa stojal s kolesci brez dodatnih stroškov montaže
 • Določeni modeli z vgrajenim termostatom
 • 100% evropski izdelki iz najboljših materialov
 • 12+ let garancije.
 • Pred prodajna in po prodajna podpora
 • Visoki prihranki

 

Dodatni prihranki z uporabo termostata

Uporaba termostata za nadstandardno regulacijo toplote pa prihrani še dodatno energijo. iRED regulator je namreč termostat, ki poskrbi za najbolj optimalno reguliranje toplote. V praksi to pomeni, da prihrani od 25 do 50 odstotkov električne energije v primerjavi s klasičnim infrardečim ogrevanjem.

Termostat omogoča:

 • Konstantno vzdrževanje temperature
 • Različne načine prilagajanja temperature
 • Maksimalno bivalno udobje
 • Možnost upravljanja na daljavo
 • Tedensko programiranje delovanja

Če vas zanima cena IR panelov, ali kakšna druga informacija v zvezi z ogrevanjem z IR paneli, izpolnite spodnji kontaktni obrazec.


Panheat d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.