Avtomobilisti glasno prehajajo na elektriko, letalci potihoma

Ko se bomo vozili z električnimi vozili, bo naš ogljični odtis odvisen od načina proizvodnje električne energije. Bolj zelena bo elektrika, bolj prijazen do okolja bo tudi hitro rastoči električni promet Najopazneje se z zmanjševanjem ogljičnega odtisa ukvarja avtomobilska industrija. Do okolja najbolj prijazna je železnica, najmanj pa letalski promet.Pri ladijskem prometu ogljični odtis zmanjšujejo predvsem z manjšimi hitrostmi plovbe in s tem manjšimi izpusti, pri vseh drugih vrstah prometa pa z različnimi tehničnimi rešitvami in inovacijami.

Ko se bomo vozili z električnimi vozili, bo naš ogljični odtis odvisen od načina proizvodnje električne energije. Bolj zelena bo elektrika, bolj prijazen do okolja bo tudi hitro rastoči električni promet

 

Najopazneje se z zmanjševanjem ogljičnega odtisa ukvarja avtomobilska industrija. Do okolja najbolj prijazna je železnica, najmanj pa letalski promet.

 

Pri ladijskem prometu ogljični odtis zmanjšujejo predvsem z manjšimi hitrostmi plovbe in s tem manjšimi izpusti, pri vseh drugih vrstah prometa pa z različnimi tehničnimi rešitvami in inovacijami….


Celoten članek: http://www.finance.si/279966/Avtomobilisti-glasno-prehajajo-na-elektriko-letalci-potihoma/rss

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI