Avtoplin počasi prodira v naše avtomobile

Prodaja naprav za pogon na avtoplin v Sloveniji raste kljub 34-odstotni podražitvi avtoplina v zadnjem letu Avtoplin kot pogonsko gorivo se vse bolj uveljavlja tudi pri nas, letos pa naj bi trg zrasel za 30 odstotkov, verjame Gregor Zdovc, ki zastopa naprave znamke Prins – avto na plin. Avtoplin kljub hitrejši rasti cene kot pri bencinu prinaša okoli 40-odstotne prihranke pri strošku goriva. Prihranke pa režejo stroški vgradnje naprave in dražji servisi.

Prodaja naprav za pogon na avtoplin v Sloveniji raste kljub 34-odstotni podražitvi avtoplina v zadnjem letu

Avtoplin kot pogonsko gorivo se vse bolj uveljavlja tudi pri nas, letos pa naj bi trg zrasel za 30 odstotkov, verjame
Gregor Zdovc, ki zastopa naprave znamke Prins – avto na plin. Avtoplin kljub hitrejši rasti cene kot pri bencinu prinaša okoli 40-odstotne prihranke pri strošku goriva. Prihranke pa režejo stroški vgradnje naprave in dražji servisi.

Po besedah Gregorja Zdovca, direktorja družbe IQ Systemi , ki pri nas zastopa blagovno znamko plinskih naprav Prins, naprave za plinski pogon v Sloveniji počasi prodirajo na trg, nikakor pa pogon na avtoplin ni tako priljubljen kot v državah nekdanje Jugoslavije, na Nizozemskem, kjer avtomobili s pogonom na plin pomenijo desetino trga (800 tisoč vozil), ter v Italiji z voznim parkom 1,2 milijona avtomobilov, kjer vlada v celoti subvencionira nakup plinske naprave in vgradnje (avtoplin ima manjše emisije izpušnih plinov kot bencin)….


Celoten članek: http://www.finance.si/278781/Avtoplin-po%E8asi-prodira-v-na%B9e-avtomobile/rss

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI