Gorivo iz alg naj bi bilo za vogalom

Ameriška vojska bi rada do leta 2016 polovico goriva pridelala iz obnovljivih virov. Glavni adut so alge Darpi je iz alg že uspelo pridelati nafto po ceni vsega 39 evrskih centov za liter. Trenutno začenjajo rafiniranje v velikem obsegu. Pridelali naj bi letalsko gorivo po ceni 58 evro centov za liter, poroča Guardian, ki se sklicuje na Barbaro McQuinston, zaposleno v Darpi, ki je posebna pomočnica za energijo. »Darpa je dosegla svoj vmesni cilj,« je dejala.

Ameriška vojska bi rada do leta 2016 polovico goriva pridelala iz obnovljivih virov. Glavni adut so alge

Ameriška vojska je le še nekaj mesecev oddaljena od proizvodnje pogonskih goriv iz alg po isti ceni kot stane črpanje nafte, je sporočila agencija ameriške vojske za raziskave Darpa (Defense Advanced Research Projects Agency). Novica je presenetila poznavalce v naftni industriji.

Prvi cilj dosežen

Darpi je iz alg že uspelo pridelati nafto po ceni vsega 39 evrskih centov za liter. Trenutno začenjajo rafiniranje v velikem obsegu. Pridelali naj bi letalsko gorivo po ceni 58 evro centov za liter, poroča Guardian, ki se sklicuje na Barbaro McQuinston, zaposleno v Darpi, ki je posebna pomočnica za energijo. »Darpa je dosegla svoj vmesni cilj,« je dejala. …


Celoten članek: http://mojevro.finance.si/271709

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI