MF: Novembrski dvig trošarin v rokah vlade

MF: Novembrski dvig trošarin v rokah vlade Ta hip težko napovemo, kakšno bo novembrsko zvišanje trošarin na električno energijo. O tem bo odločala vlada, ki pozorno spremlja tudi predloge gospodarstva, so nam včeraj odgovorili s finančnega ministrstva (MF ). Za koliko bo država dvignila trošarine, tako še ni jasno oziroma je povsem odvisno od vlade, ki lahko spreminja trošarinsko politiko.

“Ta hip težko napovemo, kakšno bo novembrsko zvišanje trošarin na električno energijo. O tem bo odločala vlada, ki pozorno spremlja tudi predloge gospodarstva,” so nam včeraj odgovorili s finančnega ministrstva (MF ). Za koliko bo država dvignila trošarine, tako še ni jasno oziroma je povsem odvisno od vlade, ki lahko spreminja trošarinsko politiko.

 

Spomnimo, po veljavnem zakonu bi se trošarine na električno energijo za poslovni in neposlovni odjem morale 1. avgusta dvigniti z enega na 6,05 evra za megavat, a se je vlada konec julija zaradi svaril gospodarstva odločila za dvig “zgolj” na 3,05 evra za megavat. Po zakonu bi se 1. novembra letos morale trošarine dvigniti na 12,1 evra za megavat, a zdaj, kot rečeno, ni jasno, kolikšen bo dejanski dvig. Da bi bil za gospodarstvo takšen dvig trošarine hud udarec, smo pisali včeraj v članku Trošarine za plin in elektriko bodo pospešile erozijo delovnih mest v gospodarstvu…..


Celoten članek: http://www.finance.si/286215/MF-Novembrski-dvig-tro%B9arin-v-rokah-vlade/rss

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI