Rastejo s projekti za manjšo porabo energije

Rastejo s projekti za manjšo porabo energije

Lani je družba EL-tec Mulej rasla, ker so v državah nekdanje Jugoslavije že ustvarili četrtino prihodka, zaradi usmeritve države v nižanje stroškov energije pa rast pričakujejo tudi v prihodnje

 

El-tec Mulej z Bleda je podjetje z družinsko tradicijo. Posel je leta 1968 začel Damjanov oče Stane. Danes imajo v Sloveniji 40 zaposlenih, tri podjetja pa imajo še na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji. V Srbijo so delno preselili tudi proizvodnjo kompaktnih toplotnih postaj. Pri nas pa se osredotočajo na inženiring, ki prinaša višjo dodano vrednost. Bruto dodana vrednost na zaposlenega lani je bila 60.499 evrov. Po raziskavi Boštjana Ložarja je sto največjih slovenskih družb predlanskim v povprečju ustvarilo 35 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega.

 

El-tec Mulej izvaja projekte za zmanjševanje porabe energije ali pitne vode. Kupci so občine, javna podjetja, ministrstva, industrijska podjetja, večino posla dobijo prek javnih razpisov. Ponujajo celovito rešitev, kar pomeni, da projekt pripravijo, ga izvedejo in potem upravljajo sistem. Gre za sisteme za daljinsko ogrevanje, vodovodne sisteme, učinkovito razsvetljavo ter energetsko upravljanje objektov oziroma optimiziranje porabe energije in vode.

Izdelkom in storitvam podaljšali življenjsko dobo…


Celoten članek: http://www.finance.si/282108/Rastejo-s-projekti-za-manj%B9o-porabo-energije

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI