Trajnostna raba vode, sonca in biomase v Podravju

Trajnostna raba vode, sonca in biomase v Podravju Lokalna skupnost je o energetskih projektih obveščena šele zadnja in zato nima več možnosti vplivanja na izvedbene variante projekta, so v Mariboru opozarjali udeleženci razprave Trajnostna energija v Podravju.

Lokalna skupnost je o energetskih projektih obveščena šele zadnja in zato nima več možnosti vplivanja na izvedbene variante projekta, so v Mariboru opozarjali udeleženci razprave Trajnostna energija v Podravju.

Strokovnjaki so predstavili različne poglede na razvoj energetike v Podravju in kot največje razvojne priložnosti regije na tem področju označili energetsko učinkovitost, vodno in sončno energijo ter lesno biomaso in bioplin. Dogodek so soorganizirali društvo Focus, Zavod PIP, Greenpeace in Slovenski E-foruma.

Poslovne priložnosti na področju OVE in URE

»EU s Kažipotom za energijo za 2050 nakazuje prehod na pametno rabo energije, t. j. smer razvoja energetike proti učinkoviti rabi in obnovljivim virom energije in proč od fosilnih in jedrskih goriv,« je poudaril Dejan Savić iz Greenpeace Slovenija. EU je tako za prihodnjo finančno perspektivo namenila 20 odstotkov skladov za namen boja proti podnebnim spremembam, kar odpira dobre možnosti, da Slovenija z denarjem EU okrepi sektorja učinkovite rabe (URE) in obnovljivih virov energije (OVE), kar odpira priložnosti za podjetja in nastanek delovnih mest…


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI