Za energetskega svetovalca okoli 35 tisoč evrov na leto

Podjetja z energetskim svetovalcem imajo vsaj pet odstotkov nižje letne stroške za energijo in vodo kot podjetja, ki tovrstnega svetovalca nimajoNaložba v zaposlitev energetskega menedžerja se, pravijo poznavalci, s prihranki pri stroških za energijo in vodo hitro povrne. Medtem ko ima takega strokovnjaka večina večjih podjetij, manjša raje najamejo zunanje izvajalce. Energetski menedžer učinkovito upravlja energetski sistem podjetja. Gre za skupek dejavnosti, ki pomenijo trajnostno energetsko, okoljsko in stroškovno strategijo.

Podjetja z energetskim svetovalcem imajo vsaj pet odstotkov nižje letne stroške za energijo in vodo kot podjetja, ki tovrstnega svetovalca nimajo

 

Naložba v zaposlitev energetskega menedžerja se, pravijo poznavalci, s prihranki pri stroških za energijo in vodo hitro povrne. Medtem ko ima takega strokovnjaka večina večjih podjetij, manjša raje najamejo zunanje izvajalce. Energetski menedžer učinkovito upravlja energetski sistem podjetja. Gre za skupek dejavnosti, ki pomenijo trajnostno energetsko, okoljsko in stroškovno strategijo.

Standard za energetski menedžment

Eden glavnih dejavnikov za učinkovito upravljanje energije v podjetjih je sistem upravljanja po standardu SIST EN 16001, ki pri nas velja od oktobra lani…..


Celoten članek: http://www.finance.si/274723/Za-energetskega-svetovalca-okoli-35-tiso&%2365533;-evrov-na-leto

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI