Za ukrepe za učinkovito rabo elektrike je na razpisu UREE 1 še denar

Za ukrepe za učinkovito rabo elektrike je na razpisu UREE 1 še denar S tem razpisom ministrstvo za gospodarstvo sofinancira ukrepe podjetij za URE v gospodarstvu za obdobje 2011-2013V okviru razpisa UREE 1, s katerim ministrstvo za gospodarstvo sofinancira ukrepe (URE) podjetij za učinkovitejšo rabo elektrike v gospodarstvu za obdobje 2011-2013, so podjetjem še na voljo nepovratna sredstva za energetsko učinkovite električne stroje in naprave, pravi Jožef Pogačnik z Direktorata za energijo pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

S tem razpisom ministrstvo za gospodarstvo sofinancira ukrepe podjetij za URE v gospodarstvu za obdobje 2011-2013

V okviru razpisa UREE 1, s katerim ministrstvo za gospodarstvo sofinancira ukrepe (URE) podjetij za učinkovitejšo rabo elektrike v gospodarstvu za obdobje 2011-2013, so podjetjem še na voljo nepovratna sredstva za energetsko učinkovite električne stroje in naprave, pravi Jožef Pogačnik z Direktorata za energijo pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Impol bo prihranil sto tisoč evrov na leto S tako pridobljeno subvencijo je na primer Impol sofinanciral inteligentni sistem industrijske razsvetljave Reflecta, ki so ga razvili in izdelali v podjetju Svetloba. Tako bo Impol prihranil 70 odstotkov elektrike za razsvetljavo oziroma sto tisoč evrov na leto.

Naročnik in izvajalec, Impol in Svetloba , sta dobro načrtovala vse faze rekonstrukcije razsvetljave, poleg tega pa so upoštevali tudi mnenja zaposlenih, kje naj bodo postavljene svetilke, pravi Dominik Strmšek, direktor podjetja Impol Infrastruktura in odgovorni vodja projekta zamenjave razsvetljave.


Svetloba spodbuja naložbe z modelom ničte investicije

Poleg razpis UREE 1 naložbe v varčno industrijsko razsvetljavo spodbujajo tudi v Svetlobi s poslovnim modelom ničte investicije (Projekt Zero). Podjetju omogočijo, da sisteme razsvetljave odplačujejo na obroke, ki znašajo toliko, kolikor elektrike podjetje prihrani z novo razsvetljavo. Hkrati so lani uvedli še eno novost….


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE