Kaj bo o sončni elektrarni reklo ministrstvo

Kaj bo o sončni elektrarni reklo ministrstvo Družba Celjski sejem se namerava pritožiti na odločitev o porušitvi sončne elektrarne na strehah dvoran sejmiščaPotem ko je gradbeni inšpektor družbi Celjski sejem naložil, da mora porušiti svojo sončno elektrarno na strehah dvoran sejmišča, se namerava družba na odločitev pritožiti. Tako so včeraj sporočili iz njihove službe za odnose z javnostmi, prepričani, da za odločbo o rušitvi ni prave pravne podlage. Poleg tega vsebuje kup navedb inšpektorja, ki ne ustrezajo dejanskemu stanju. Skrbi pa nas, ker pritožba ne zadrži njene izvršitve, je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi Nataša Vodušek Fras.

 

Družba Celjski sejem se namerava pritožiti na odločitev o porušitvi sončne elektrarne na strehah dvoran sejmišča

Potem ko je gradbeni inšpektor družbi Celjski sejem naložil, da mora porušiti svojo sončno elektrarno na strehah dvoran sejmišča, se namerava družba na odločitev pritožiti. Tako so včeraj sporočili iz njihove službe za odnose z javnostmi, prepričani, da za odločbo o rušitvi ni prave pravne podlage. “Poleg tega vsebuje kup navedb inšpektorja, ki ne ustrezajo dejanskemu stanju. Skrbi pa nas, ker pritožba ne zadrži njene izvršitve,” je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi Nataša Vodušek Fras.

 

Za rušitev elektrarne imajo tri mesece časa. Ker je ministrstvo za okolje in prostor – drugostopni organ v tem primeru – pritožbo na neko drugo odločbo o rušitvi sončne elektrarne reševalo skoraj šest mesecev, se v Celjskem sejmu bojijo, da bodo morali svojo elektrarno porušiti, še preden bo rešena pritožba in preden bo o zadevi odločalo sodišče. V družbi pravijo, da so pred dvema letoma, ko so odprli prvo manjšo sončno elektrarno, v lokacijski informaciji dobili podatek, da gre za investicijskovzdrževalno delo, za kar gradbeno dovoljenje ni potrebno. Večjo elektrarno so odprli decembra lani, zgodba pa je bila precej podobna. “Čeprav se zakonodaja v teh dveh letih ni spremenila, so se očitno spremenila navodila gradbenim inšpektorjem, ki sodijo pod okrilje ministrstva. To ministrstvo bi prvo v državi moralo skrbeti za pospešeno uvajanje obnovljivih virov energije, zmanjšanje izpustov CO2, izpolnjevanje okoljskih zavez Slovenije. Tudi če bi bila gradbena zakonodaja na tem področju kakorkoli dvoumna ali bi ovirala razvoj obnovljivih virov energije, bi se takoj moralo lotiti njenega spreminjanja, tako da bi v kar največji meri spodbudilo razvoj na tem področju,” so ogorčeni v družbi Celjski sejem….


Celoten članek: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2010090705573014

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI