Potem ko je pred dvema letoma Svetovna zdravstvena organizacija razglasila pandemijo covida-19, smo vstopili v povsem neznano obdobje. Obdobje strahu, rasti cen energentov … Komaj so se razmere nekoliko umirile, pa nas je zadela novica o vojni na ukrajinskih tleh, ki je trenutne razmere še dodatno poslabšala.

 

Lastna elektrarna

Izberite trajnost, izberite Izberite trajnost, izberite sončno, neodvisno in stabilno prihodnost z lastno sončno elektrarno.

 

Novice o tem, da se cene energentov, predvsem zemeljskega plina, spreminjajo iz ure v uro in dosegajo rekordne vrednosti (v zadnjih nekaj mesecih se je zemeljski plin podražil za več kot 400 %), so postale del našega vsakdana. Tudi poceni elektrika je besedna zveza, na katero naletimo vse redkeje so cene elektrike konkretno poskočile. Večina slovenskih dobaviteljev je podražila položnice, zaradi višanja cen pa odjemnikom dopuščajo možnost, da odstopijo od pogodb …

Marsikoga je rast cen prisilila v razmislek o uporabi drugih virov ogrevanja in pridobivanja električne energije. Zavedati smo se začeli, da neodvisnost od dogajanja na trgu, ki je trenutno izredno nestabilen, predstavlja varnost, ki jo nujno potrebujemo. Energetsko krizo, v kateri smo se znašli, smo uvideli tudi kot priložnost za odgovornejše ravnanje do našega planeta. Postajamo pozorni na to, koliko luči gori v stanovanju, kdaj peremo perilo, katere naprave so prižgane po nepotrebnem. Vsaka takšna malenkost namreč vodi k zmanjšanju porabe električne energije in posledično nižjim stroškom.

Zamenjava dobavitelja električne energije stanja ne bo izboljšala, saj so prav vsi dobavitelji odvisni od dogajanja na mednarodnih trgih. Najbolj zanesljiva rešitev je prehod na zelene vire energije – za ogrevanje toplotna črpalka, za pridobivanje električne energije pa sončna elektrarna na strehi lastnega doma. Da se tega vse bolj zavedajo tudi posamezniki, dokazuje eksponentna rast števila samooskrbnih sončnih elektrarn. Samo v letu 2020 je bilo nameščenih skoraj 4000 sončnih elektrarn s skupno močjo 55 MW. To predstavlja kar 60 % rast v primerjavi z letom prej.

baner soncne elektrarne

Investicija v lastno elektrarno se hitro povrne

Pred časom je iz Eko sklada odjeknila novica, da je nepovratnih finančnih sredstev za sončne elektrarne zmanjkalo in da jih ni več na voljo. Dokaj hitro je prišlo do preobrata, saj so sporočili, da bodo zaradi velikega interesa in pospeševanja zelene transformacije ter uresničevanja zastavljenih ciljev na področju obnovljivih virov energije zagotovili dodatna sredstva.

Investicija v sončno elektrarno se splača v vsakem primeru, tudi brez nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada. Glede na življenjsko dobo sončne elektrarne, ki bo ob rednem vzdrževanju delovala več kot 20 let, boste prihranke še vedno ustvarjali več kot desetletje.

 enertec soncna elektrarna MOJA7 Monokristalni moduli konstrukcija Schweizer

Visoka donosnost 

Donosnost sončne elektrarne je najlažje ponazoriti na konkretnem primeru. Gospodinjstvo, ki za električno energijo porabi 1470 € na leto (približno 10.500 kWh), potrebuje sončno elektrarno moči 10 kWp. Cena takšne sončne elektrarne je 13.500 €. Po njeni namestitvi ostanejo samo fiksni mesečni stroški, ki se v primeru priključne moči 14 kW (3 x 20A) znižajo na zgolj 180 € na leto. Letni prihranek sončne elektrarne je torej kar 1290 €. Glede na rast cene električne energije na trgu pa bodo ti prihranki iz leta v leto samo rastli.

S postavitvijo lastne elektrarne na svoji strehi ne boste postali samo samozadostni, temveč tudi, kar je v tem trenutku najpomembnejše, popolnoma neodvisni od dogajanja na trgu in vsakodnevnega nihanja cen. V nov dan se tako ne boste prebudili s strahom. Lastna sončna elektrarna je velik doprinos vsakemu gospodinjstvu.


Če vas zanima postavitev lastne elektrarne, vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bodo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Enertec d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.