Potencial sončnih elektrarn – globalni solarni atlas

Solarni atlas prikazuje globalne, regionalne in potencialne vire sončnega sevanja in solarne energije po vsem svetu.

Svetovna banka (The World Bank Group), poleg vrste globalnih, regionalnih in državnih podatkovnih baz in zemljevidov finačno podpira tudi Globalni solarni atlas. Ta je del svetovne pobude ESMAP, za pospeševanje obnovljivih virov energije, biomase, malih hidro elektrarn, ter sončne elektrarne in vetrne elektrarne.

Potencial moči fotovoltaike po svetu:

solarni atlas

 

Glavni cilj Solarnega atlasa je zagotoviti hiter in enostaven dostop do podatkov o sončnem sevanju in sončni energiji po vsem svetu. Zbiralec in upravljalec podatkov je podjetje Solargis.

Zemljevidi prikazujejo globalne, regionalne in potencialne vire sončnega sevanja in solarne energije po vsem svetu, najdete jih v razdelku za prenos Knowledge Base. Uporabnike spodbujajo, da posredujejo povratne informacije o razpoložljivih virih solarne energije, ter njihovih izkušnjah pri uporabi tega spletnega mesta. Informacije o lokaciji, ki jo želite preverjati, se nanašajo na sončno sevanje, temperaturo zraka, ter simulacijo PV moči.

 

baner soncne elektrarne

Modeliranje sončnega sevanja in temperature zraka povzroči vrsto vnaprej izračunanih podatkovnih nivojev, ki jih je mogoče najti skoraj na katerikoli lokaciji na zemljevidu. Dodatne informacije, o možni vrsti in konfiguraciji fotovoltaičnega sistema, se uporabljajo za simulacijo napajanja sončnih elektrarn. Te vam izračunajo po naročilu, in sicer z uporabo internih algoritmov in baz podatkov Solargis.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI