Samooskrbna sončna elektrarna za energetsko neodvisnost

Samooskrbna sončna elektrarna v kombinaciji s hišno polnilno postajo in hranilnikom energije je najboljša rešitev, da postanete energetsko neodvisni.

Samooskrbna sončna elektrarna v kombinaciji s hišno polnilno postajo in hranilnikom energije je najboljša rešitev, če želite postati deloma ali v celoti energetsko neodvisni.

Stroške za električno energijo lahko zmanjšate do 75 odstotkov, naložba pa se lahko (tudi s subvencijo Eko sklada) povrne v osmih do desetih letih. Letos sprejeti zakon o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije za gospodinjstva s samooskrbnimi sončnimi elektrarnami prinaša novost, in sicer možnost prodaje viškov proizvedene elektrike. Lastnik samooskrbne sončne elektrarne bo torej imel pravico, da proizvaja energijo iz obnovljivih virov, jo porabi za lastne potrebe, jo shranjuje in na koncu viške tudi proda. Razlog več, torej, da se je za postavitev sončne elektrarne smiselno odločiti čim prej.

Samooskrbna soncna elektrarna


Sončna elektrarna zagotavlja brezplačen vir električne energije v predvideni življenjski dobi 30 let in več.


Hranilnik zmanjša odvisnost od omrežja

Marsikdo, ki razmišlja o postavitvi sončne elekrarne, pa ima pomisleke zaradi nestalnosti obnovljivih virov, predvsem se potencialni investitorji sprašujejo, ali bodo ob okvari na omrežju in izpadu električne energije ostali brez elektrike. Strah je odveč, saj obstaja možnost shranjevanja električne energije v hranilnikih, iz katerih elektriko dobivate ponoči, ob izpadih in drugih stanjih zmanjšane proizvodnje.

Samooskrbna soncna elektrarna hranilna postaja delovanje


Sončna elektrarna je optimalen vir energije za polnjenje hranilnika.


Samooskrbna soncna elektrarna hranilna postaja

Domači hranilnik električne energije zagotavlja rezervno napajanje ob izpadu napajanja z elektriko iz omrežja.  

Delovanje hranilnika je precej preprosto: ko je energije dovolj, se polni, ko je energije premalo ali je ni, pa jo oddaja. V primeru, da je vgrajena sončna elektrarna to pomeni, da se hranilnik električne energije čez dan polni, ponoči ali ob izpadu pa uporabniku energijo vrača. S tem se zmanjša odvisnost od električnega omrežja in poveča samooskrbnost. Sistem je mogoče uporabiti, tudi če nimate sončne elektrarne, in sicer tako, da se hranilnik z elektriko iz omrežja polni v času nižje tarife, prazni pa se v času višje tarife. S sončno energijo, ki je shranjena v hranilniku, lahko tudi napolnite polnjenje električni avto, s čimer še dodatno prihranite in predvsem prispevate k čistejšemu okolju.

 baner soncne elektrarne

Hišna polnilna postaja za dodatne prihranke

Razmah vozil na električni pogon prinaša pozitivne učinke tako za uporabnike kot za okolje, saj se zmanjšuje onesnaženost, kar je v skladu s smernicami trajnostnega razvoja, h katerim smo se zavezali. S tega vidika je zato ob postavitvi samooskrbne sončne elektrarne smiselno razmišljati tudi o hišni polnilni postaji.

 

Samooskrbna soncna elektrarna polnilna postaja

 


Hišno polnilno postajo je mogoče vgraditi pred hišo, v garažo, pod nadstreškom ali na službenem parkirišču. Glede na razpoložljivo napetost v hiši omogoča kar najbolj učinkovito polnjenje, moč pa variira od 3,7 kW do 22 kW (trifazna postaja).


»S tako kombinacijo boste dosegli popolno energetsko samooskrbo z maksimalnimi učinki in prihranki. Pri tem izberite zanesljivega in ugodnega partnerja, ki vam z individualno obravnavo in strokovnim svetovanjem zagotovi še brezplačno svetovanje in pomoč pri urejanju dokumentacije in soglasij ter brezplačno pomoč pri urejanju dokumentacije za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada,« svetujejo v podjetju Energija plus.


Vsa morebitna dodatna vprašanja glede sončnih elektrarn, hranjenja električne energije ali domačih električnih polnilnic, napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI