Super izolacija

V Sloveniji lahko vakuumsko izolacijo, imenovano VIP plošče naročite. Je tako učinkovita, kot da bi debelino množili z deset,

 

Matej: Pozdravljeni, zanima me super izolacija. Rad bi napravil dobro fasado in me zanima  kako bi bilo, če bi okoli špalet uporabil super izolacijo in kašna bi bila cena. Debelina fasade bo 16 cm, okoli oken pa imam samo 1,5 cm prostora, zato mislim, da bi bila takšna izolacija dobra rešitev.

 

 

Odgovor: V Sloveniji lahko vakuumsko izolacijo, imenovano VIP plošče naročite. Je tako učinkovita, kot da bi debelino množili z deset, torej 1 cm VIP izolacije ima učinke kot 10 cm običajne. Podjetje Kalcer daje pojasnila in naroča plošče za vsakega porabnika posebej. Potrebno je navesti mere in količino, najcenejše pa so plošče standardnih dimenzij. Plošč ne moremo rezati, zato je potrebno posamezno površino, ki jo želimo izolirati, najprej natančno izmeriti. Cena je odvisna od več dejavnikov, zato vam jo bodo povedali šele, ko bo natančno znan obseg naročila. Vsa pojasnila lahko dobite v podjetju Kalcer.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI