Magnetni nevtralizatorji za vodo

Magnetni nevtralizatorji za vodo

 

Trda voda je vzrok okvar in poškodb različnih napeljav in naprav doma, v obrti in industriji. Kitajci so že pred tisočletji ugotovili da voda, ki teče preko magnetnih kamenin, spremeni svoje lastnosti, ta pojav pa lahko koristno uporabimo tudi doma.

 

Način delovanja magnetov

 

ekom_1

Magnetni nevtralizator za pipo in prizmatična magnetna naprava za namestitev na vodovodno cev

 

 

V naprave je vgrajena vrsta visokoenergetskih trajnih magnetov, ob katerih teče voda.  Večje število zaporednih magnetnih polj deluje brez škodljivih posledic in vodi ne spremeni kemične sestave, povzroči pa spremembo lastnosti mineralov raztopljenih v njej. S tem onemogoči odlaganje vodnega kamna na stene cevi, preprečuje korozijo železa in onemogoča vstop feromagnetnih delcev v napeljave in naprave za vodo. Najbolj viden prihranek  je pri električnih bojlerjih, saj se vodni kamen ne odlaga na grelniku in s tem pa ni zmanjšana njegova učinkovitost, kar je ponavadi pomeni okvaro, da ga moramo prehitro zamenjati.

 

 

 

MANO – EKOMMAG  za dom in industrijo

 

MANO – EKOMMAG filter vgradimo v dovodno napeljavo takoj za vodomerom, manometra pa prikazujeta vhodni in izhodni tlak v filtru, s čimer lažje ocenimo, kdaj je potrebno filtrni vložek menjati. Magnetni nevtralizator se nahaja v podolgovatem podaljšku v sredini kombiniranega vložka z aktivnim ogljem. Vložek filtra z aktivnim ogljem služi kot zaščita pred snovmi kot so klor, pesticidi, insekticidi, le-ta zadrži vse trdne delce v vodi večje od 5 mcr. ter izboljša vonj in okus vode. Visokoenergetski trajni magneti zmanjšujejo odlaganje vodnega kamna, korozijo železa in hkrati razkrajajo obstoječi vodni kamen v napeljavah in napravah, priključenih na vodovod.

 

 

V večjih sistemih pred nevtralizator vgradimo mehanski filter, če pa ga pravilno montiramo ga ni potrebno vzdrževati ali servisirati. V hiši ga lahko vgradimo tudi pred posameznega porabnika, lahko je nameščen v kopalnici, na vstopu hladne vode v bojler, pred pipami, tuši, pomivalnimi in pralnimi stroji, ter kotli za centralno kurjavo.

 

 

ekom_2

MANO – EKOMMAG – kombinirani filter za vodo z vgrajenim nevtralizatorjem vodnega kamna

ekom_3

 

 

Drugi nevtralizatorji

 

Za montažo na pipo je primeren standardni nastavek s perlatorjem in navojem za pipo, v kompletu pa se nahaja še reducirni vmesnik za pipe z drugimi navoji. Z njim lahko porabo vode zmanjšamo za polovico in posredno ščitimo tudi vse naprave, v katere prelivamo vodo iz te pipe. Namenjen je delovanju do tlaka 6 bar in temperaturo do 90°C.  Brez predelave instalacije pa lahko namestimo prizmatično fizikalno magnetno napravo. Napravo Prizmamag namestimo na zunanji del cevi in jo rahlo privijačimo. Lahko se nahaja neposredno pred bojlerjem, pralnim ali pomivalnim strojem.

 

Več na www.ekom.si

tel.: 01 786 47 55

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI