LG Therma-V z minimalnimi posegi do velikih prihrankov

Strošek ogrevanja bivalnih prostorov zajema v družinskem proračunu kar precejšnji delež, zato je smotrno poiskati optimalno rešitev za njegovo zmanjšanje v trajnih naravnih virih.Znano nam je, da je nacenejši naravni vir energija sonca, njegova slabos

 

Strošek ogrevanja bivalnih prostorov zajema v družinskem proračunu kar precejšnji delež, zato je smotrno poiskati optimalno rešitev za njegovo zmanjšanje v trajnih naravnih virih.

Znano nam je, da je nacenejši naravni vir energija sonca, njegova slabost pa je, da ga je premalo, ko ga najbolj potrebujemo. Po ekonomičnosti sledi takoj za njim energija zraka in le tega, ter njegovo temperaturo, izkorišča za svoje delovanje toplotna črpalka zrak – voda.

 

 

Toplotna črpalka LG Therma-V

 

 

Proizvajalec LG, ki že 55 let oskrbuje tržišče z visokokvalitetnimi tehnološko dovršenimi izdelki, je leta 2011 poslal na tržišče toplotno črpalko zrak-voda z imenom THERMA-V, za katero je na sejmu ASHRAE v ZDA prejel prestižno nagrado za inovativnost ( www.lg.com/rs/izjave-za-stampu/lg-osvojio-nagradu-za-inovativnost-na-sajmu-ashrae-2011 ).

 

Toplotno črpalko THERMA-V odlikuje namreč V-2 Injection inovativni sistem izkoriščanja toplote zraka tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Tako lahko naprava pozimi še vedno deluje s 100%izkoristkom brez uporabe dodatnih elektro grelcev in s tehnologijo V-2 Injection dosega kontinuirano ogrevanje vode.

 

TČ THERMA-V v variantah od 9 do 16 KW ( samostojno, v kombinaciji z Multi-V enoto pa skoraj ni omejitev moči), omogoča priklop na sistem talnega, konvektorskega ali radiatorskega visokotemperaturnega gretja, saj je njena sposobnost ogrevanja vode do 80 stopinj Celzija, glede na zunanje temperature pa proizvajalec garantira nemoteno delovanje do – 20 stopinj zunanje temperature.

 

Na območjih z nižjimi zimskimi temperaturami je predlagan rezervni vir ogrevanja, ki je lahko npr. kamin, peč na drva, ali kar stari sistem centralnega ogrevanja s kurilnim oljem. Naprava omogoča namreč enostavno kombiniranje in priklop na več virov energije ter avtomatski preklop na rezervni vir v primeru ekstremnega mraza ter slabo izoliranega objekta z velikimi toplotnimi izgubami, ali poleti na solarne celice.

 

Delovanje TČ je ekološko prijazno, praktično ne zahteva posegov v okolje pri montaži in nima nobenih škodljivih izpustov v ozračje.

 

Vgradnja toplotne črpalke je zelo enostavna. Zahteva le postavitev zunanje enote ob zgradbi in notranje enote velikosti 48 x 80 cm v kurilnico, lahko pa tudi v hodnik, shrambo ali klet, saj prostora ne segreva, je tiha in ne vpliva na druge prostorske elemente.

 

TČ omogoča avtomatski vklop dviga temperature preko časovnih relejev, torej lahko glede na naše aktivnosti npr. delovni čas, prihod iz šole…, programiramo čas ogrevanja prostorov in ga tudi časovno omejimo glede na potrebe stanovalcev. Enake možnosti nam sistem ponuja tudi glede ogrevanja sanitarne vode. Kapaciteta bojlerjev je 200 in 300 litrov, čas potreben za ogrevanje vode pri povprečnih pogojih pa je le 15-20 minut.

 

Krmiljenje in nastavitve omogočajo, da se lahko ob smotrni uporabi in individualnih nastavitvah zmanjša poraba električne energije tudi za 70 %.

Elegantno dizajnirana naprava nam torej omogoča, da dobimo z enkratno investicijo ( lahko tudi na obroke ) trajni energetski vir ogrevanja in s tem od 50 % pa celo do 70 % zmanjšamo dosedanje velike stroške v kurilni sezoni, ki je pri nas sorazmeroma dolga, nekje od oktobra do aprila.

 

Odlična stran toplotne črpalke zrak – voda je tudi ta, da kasneje ne zahteva stalnih dragih vzdrževalnih del, kot je npr. pri vodnih virih čiščenje črpalk, menjava filtrov, obnove vrtin, čiščenja dimnikov…

 

Visoka energetska učinkovitost, okolju prijazno delovanje, ter minimalni stroški vzdrževanja so torej razlogi, da se uporabniki z veseljem odločajo za ogrevanje s toplotno črpalko LG THERMA-V.

 

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI