Sistemi na lesno biomaso Topling

Funkcionalno enoto sistema Topling SASP za izgorevanje lesne biomase tvori šestih glavnih sklopov – toplovodni kotel ali parni kotel, uplinjevalni del, zalogovnik z doziranjem, multiciklon z dimnovodnimi cevmi in ventilatorjem dimnih plinov, komandni pult

 

Spoznajte nove SASP (sistemi za avtomatsko izgorevanje lesne biomase) sisteme Topling

Funkcionalno enoto sistema Topling SASP za izgorevanje lesne biomase tvori šestih glavnih sklopov – toplovodni kotel ali parni kotel, uplinjevalni del, zalogovnik z doziranjem, multiciklon z dimnovodnimi cevmi in ventilatorjem dimnih plinov, komandni pult za upravljanje sistema, ter prostostoječi jekleni dimnik. Sistem je zasnovan tako, da omogoča izgorevanje lesne biomase (žagovina, sekanci, drobni lesni material, kot so veje, slama, ipd.) z dovoljeno vlažnostjo energenta do 60%. Način dovajanja energenta v uplinjevalni del se lahko menja v odvisnosti od vrste energenta, možno pa je dovajanje s polžem ali hidravličnim batom. Uporabnik lahko po potrebi in želji kotel nalaga z lesnim materialom, predvsem poleni tudi na ročni način s sprednje strani!

 

 

Lesni kotel za ogrevanje Topling 1

SASP sistem na lesne sekance 3 x 2MW, sistem obratuje 365 dni v letu 24 ur na dan!
Sherif Group Glina.

 

 

Sistem deluje tako, da se energent iz zalogovnika z dozirnikom transportira v uplinjevalni del s pomočjo polžnega ali hidravličnega dozirnika. V uplinjevalnem delu se odvija proces delnega uplinjanja in delnega izgorevanja lesne biomase, kar privede do ustvarjanja plinske faze, upihnjene v kurišče kotla. V kurišču kotla se odvija zgorevanje plinske faze in trdih ostankov lesne biomase. Sistem funkcionira popolnoma avtomatsko in je voden na osnovi potreb za toplotno energijo uporabnika. V kotlovnici se inštalira komandni pult za upravljanje sistema, nastavljanje in spremljanje sistema. Opcija sistema je avtomatsko čiščenje pepela (zahteva stranke). Sistem je izveden v skladu z EU standardi (EN292-1:1991, EN292-2 :1991, EN12953-2, EN12953 -3, EN12953 -4 EN12953 -5 EN60204 -1, EN50 081-1, EN 303-5, EN 287-1, EN288-3, DIN 4702).

 

 

Lesni kotel za ogrevanje Topling 2

SASP sistem 550 kW na lesne sekance /celovit prikaz/

 

 

Preverjena kakovost in materiali
SASP sistemi TOPLING imajo vgrajene komponente priznanih EU proizvajalcev AEROVIT A/S, UNITRONICS, Schneider Electric, Lenze, Danfoss, uporabljena pločevina pa je od visoko tehnološko usposobljenega proizvajalca US Steel Košice. K vsakemu sistemu izvedemo tudi hidravlični dozirnik energentov do kotla iz pripravljenega zalogovnika. Prav tako na sistem vežemo in dobavimo v lastni proizvodnji izdelan zalogovnik toplote.
Ponudbo pripravimo na osnovi prejete dokumentacije ali ogleda objekta; ogled kotlovnice je v potrditveni fazi obvezen.

 

 

TOPLING izvaja in nudi podporo od idejne zasnove do končne izvedbe oz. proizvodnje ter montaže sistema in zagotavlja tehnološki načrt kotlovnice

 

 

Sledi priprava dokumentacije za kotlovnico, proizvodnja sistema, montaža z zagonom sistema, izobraževanje upravitelja kotlovnice, predaja sistema v uporabo.Jamčimo servis in podporo obratovanja po potrebi.

 

 

Lesni kotel za ogrevanje Topling 3

 

 

Ponujeno opremo, izdelavo in izvedbo celotnega sistema in delov po ponudbi – projektu v celoti izvaja podjetje TOPLING z lastnim kadrom in zaposlenimi. Proizvodnja poteka na sodobnih in vrhunskih CNC strojih in napravah, pod stalno kontrolo procesa proizvodnje, z zagotavljanjem dogovorjenih rokov izdelave. TOPLING proizvodnja je usklajena s sistemi ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 in DIN EN ISO 3834-3, ter podkrepljena s ustrezno podporno tehnično ekipo in 160 zaposlenimi.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI