Ko se srečata tradicija in tehnologija

Lončene peči so del naše tradicije že več stoletij. Tako kot pred davnimi leti jih tudi danes še vedno izdelujejo mojstri pečarji.Na tržišču se pojavlja vedno več kaminov in kaminskih peči, ki poizkušajo v svojem delovanju dokaj neuspešno posnemati lo

 

Lončene peči so del naše tradicije že več stoletij. Tako kot pred davnimi leti jih tudi danes še vedno izdelujejo mojstri pečarji.

 

Na tržišču se pojavlja vedno več kaminov in kaminskih peči, ki poizkušajo v svojem delovanju dokaj neuspešno posnemati lončene peči.
Lončene peči so z leti postale vrhunske ogrevalne naprave z dobrimi izkoristki in izjemno ugodnim vplivom na toplotno in bivalno ugodje človeka. Kaj je lahko sploh bolj prijetno kot hladen zimski večer, ki ga preživite ob prijetni toploti lončene peči?

 

pecarstvo hrovat kamin 2

 

V Pečarstvu Hrovat so na podlagi 60 letnih izkušenj na področju pečarstva in izdelave lončenih peči pod svojo lastno znamko Hrovat razvili novo linijo tipskih masivnih lončenih peči.
Rezultat so vrhunski izdelki, ki so plod razvoja, testiranj, uporabe najnovejših znanj in materialov na področju pečarstva ter dolgih let obrtniških izkušenj mojstrov pečarjev.

 

pecarstvo hrovat kamin 3

 

Tehnika
Jedro vsake lončene peči Hrovat predstavlja masivno šamotno kurišče, ki je sestavljeno iz kompaktnih šamotnih elementov. Kurišča so enostavna za montažo hkrati pa s svojo masivnostjo izvrstno akumulirajo toploto. Teža kurišč je od 150 do 250 kg, odvisno od modela in velikosti. Tovrstna kurišča uporabljajo tudi za izdelavo individualnih peči po željah naročnikov.

 

pecarstvo hrovat kamin graf 1

Graf prikazuje toplotno moč peči v odvisnosti od časa za peč Corner 1 na zgornji sliki. Opazimo, da peč oddaja toploto v prostor še 8-12 h po nalaganju drv.

 

Vse lončene peči Hrovat imajo moderna in tehnično dovršena vrata kurišča, ki se dimenzijsko prilagajajo velikosti peči. Prek okvirja vrat je urejen tudi dovod zunanjega zgorevalnega zraka v kurišče, ki omogoča optimalno gorenje in ohranja steklo na vratih čisto. Vroči dimni plini, ki nastajajo ob gorenju potujejo iz kurišča v sistem masivno grajenih šamotnih akumulacijskih kanalov, kjer na svoji poti oddajajo toploto in na koncu izstopijo iz peči v dimovodno napravo.

 

 

Zakaj so lončene peči Hrovat primerne zame in za moj dom?
•     Ker v prostor oddajajo prijetno sevalno toploto, ki ugodno vpliva na počutje in zdravje ljudi,
•     ker pomeni ogrevanje z lesom odgovoren odnos do okolja in narave,
•     ker je les cenovno ugoden in lokalno dostopen energent,
•     ker so izdelane strokovno iz najkvalitetnejših materialov,
•     ker z masivnim šamotnim jedrom zelo dobro akumulirajo toploto,
•     ker so tehnološko dovršene in imajo dobre izkoristke in čisto gorenje,
•     ker se izgled peči lahko popolnoma prilagodi Vašim željam,
•     ker je podjetje Hrovat že leta sinonim za lončene peči najvišje kvalitete.

 

Akumulacijski šamotni kanali, ki pri določenih modelih presegajo maso 500 kg, sprejeto toploto vročih dimnih plinov akumulirajo in jo počasi prenašajo na površinsko obzidavo peči iz keramičnih pečnic ali ometanih šamotnih plošč, ki se nežno segreva ter v prostor sevajo prijetno sevalno toploto.

 


Tel: 01 729 11 96

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI