Presežki ogrevanja z lesno biomaso

Uporaba lesne biomase v energetske namene je pri nas prisotna že od nekdaj, še nikoli pa ni bila tako dostopna, učinkovita in udobna, kot je z najsodobnejšo tehnologijo danes. Med tem ko je ogrevanje z lesom včasih veljalo za umazano, prašno in z veliko p

Uporaba lesne biomase v energetske namene je pri nas prisotna že od nekdaj, še nikoli pa ni bila tako dostopna, učinkovita in udobna, kot je z najsodobnejšo tehnologijo danes. Med tem ko je ogrevanje z lesom včasih veljalo za umazano, prašno in z veliko potrebnega ročnega dela, pa danes izpopolnjena sodobna tehnika skrbi za popolnoma avtomatično delovanje in nadzor nad izgorevanjem, ter upravljanjem s toploto. Visoki izkoristki pri gorenju prinašajo tudi izjemno nizke emisije in minimalni ostanek pepela, s katerim se ravna na preprost način in brez prašenja.

 

Kotel na polena: Fröling S4 Turbo

Zastareli kotli z nepopolnim izgorevanjem, ogromno pepela in velikimi izgubami toplote skozi dimnik so dejansko postali preteklost. Izpopolnjeni kotel na polena Fröling S4 Turbo omogoča, da ob velikem kurišču in v kombinaciji s hranilnikom toplote uporabnik naloži le še enkrat dnevno, vremensko vodena regulacija pa poskrbi za učinkovito in varčno ravnanje z odvečno toploto. Pri tem ima uporabnik na voljo tudi edinstven avtomatski vžig, ki po potrebi zakuri kar sam.

 

 biomasa Kotel na polena Fröling

Kotel na polena Fröling S4 z avtomatskim vžigom, hranilnikom toplote in bojlerjem za sanitarno vodo

Po novem je mogoče kotlu prigraditi tudi peletni del z ločenim kuriščem, tako da kotel združuje vse prednosti ogrevanja na polena in pelete z možnostjo avtomatskega preklopa za popolno oskrbo s potrebno toploto tudi v daljših obdobjih, ko uporabnika ni doma.

 

Sodobni kotli Fröling na pelete in sekance

Za vse brez lastnega lesa zanimiv način ogrevanja predstavljata kotla na pelete Fröling P4 in P1. Peleti so razmeroma nov, v primerjavi s kurilnim olje pa občutno cenejši energent ter tako predstavljajo odlično in stroškovno ugodno alternativo ogrevanju na fosilna goriva. Zaradi kompaktne zasnove kotla omogočata preprosto postavitev v kurilnico, poseben sesalni sistem ali polž pa enostavno povezavo z zalogovnikom za pelete. Pri tem povsem avtomatiziran sistem za transport pelet do kotla in samodejno čiščenje pepela skrbijo za popolno udobje.

 

biomasa Kotel na pelete Fröling

Kotel na pelete Fröling P4

Tudi pri ogrevanju s sodobnim kotlom na lesne sekance Fröling T4 uporabnika avtomatika pri doziranju kuriva v kotel popolnoma nadomesti. Uporabnik skrbi za zalogo v večjem zalogovniku za sekance in v dolgih intervalih prazni posodo za pepel, vse ostalo pa opravi tehnologija sama.


5 desetletij izkušenj Frölinga, 2500 sistemov ogrevanja na lesno biomaso

Avstrijsko podjetje FRÖLING je proizvajalec najsodobnejših kotlov na lesno biomaso s petdesetletno tradicijo, ki ga v Sloveniji že vrsto let zastopa podjetje BIOMASA d.o.o. iz Luč. Z več kot 2.500 uspešno delujočimi sistemi ogrevanja na polena, sekance in pelete, se je podjetje Biomasa v Sloveniji uveljavilo kot vodilno podjetje na področju ogrevanja z lesno biomaso. Velika vlaganja v razvoj omogočajo, da na trgu predstavljamo vedno nove rešite za udobno, varno, okolju prijazno, predvsem pa varčno ogrevanje na lesno biomaso v razponu moči od 7 do 1.000 kW. Pri tem v podjetju uspešno sodelujemo s številnimi projektantskimi in inštalaterskimi podjetji pri iskanju optimalnih rešitev ogrevanja tako za nove objekte, kot tudi pri energetskih sanacijah obstoječih objektov, vse od enostanovanjskih hiš do večstanovanjskih naselij, javnih ter industrijskih objektov in daljinskih sistemih ogrevanja.


Preizkušene naprave za soproizvodnjo elektrike in toplote

Naslednjo stopnjo pri učinkovitem izkoriščanju prednosti lastnega naravnega vira predstavlja kogeneracija ali soproizvodnja toplote in električne energije (SPTE). Eden izmed najučinkovitejših načinov izrabe razpoložljivih  energetskih virov omogoča, da manj kakovostni les učinkovito pretvorimo v lesni plin, iz katerega nato pridobivamo električno in toplotno energijo. Zaenkrat je v podjetju Biomasa na voljo preizkušena naprava za soproizvodnjo 100 kW termične in 45 kW električne moči.


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI