Ogrevajte delovne prostore enostavno in poceni

Ogrevanje še vedno predstavlja enega glavnih stroškov tako v domači hiši kot v delovnih prostorih, sploh če se zanašate na neobnovljive vire energije, kot sta kurilno olje ali plin. Biomasa je cenovno precej bolj sprejemljiv vir, vendar je pri tem potrebn

 

 

Ogrevanje še vedno predstavlja enega glavnih stroškov tako v domači hiši kot v delovnih prostorih, sploh če se zanašate na neobnovljive vire energije, kot sta kurilno olje ali plin. Biomasa je cenovno precej bolj sprejemljiv vir, vendar je pri tem potrebno paziti, da osnovna investicija v spremembo energenta ne postane previsoka.

 

 

Prednosti pelet za ogrevanje objektov so marsikomu že dobro poznane. Kot lesna biomaso so za polovico cenejši kot kurilno olje, obenem pa še vedno ohranjajo precejšnjo raven avtomatike, ki so jo uporabniki navajeni pri kurilnem olju ali plinu (za razliko od kurjenja drv). Rešitev za prehod na ogrevanje z lesnimi peleti je precej in nekatere so cenovno zelo ugodne. V mnogih primerih pravzaprav niti ni potrebe po zamenjavi obstoječega kotla. Potrebno je le dodatno namestiti sistem za kurjenje pelet, katerega glavni del predstavlja gorilnik na pelete. Gorilniki Fenix™ so se že dodobra uveljavili na trgu v ta namen.

 

inovateh Fenix Thermogen RENDER 1inovateh Fenix Thermogen RENDER 2

 

Če imate delavnico ali kakšen drug prostor, ki ni opremljen s centralnim sistemom ogrevanja, je zanimiva rešitev toplozračno ogrevanje. Še posebno je način priporočljiv za ogrevanje prostorov z visokimi stropi, kot so delavnice, skladišča, rastlinjaki in razni šotori. Z vpihovanjem toplega zraka namreč poskrbite za mešanje zraka in tako preprečite razslojevanje zračnih plasti (toplo zgoraj in hladno spodaj), kot se pogosto dogaja pri radiatorskem načinu prenosa toplote. Posledica so manjše toplotne izgube, ter prijetnejši občutek v prostoru.

 

Na tržišču se je pojavila nova toplozračna peč na pelete Fenix™. Njena glavna prednost je, da se jo lahko zelo hitro in enostavno postavi v kateri koli prostor. Peč se dobavi v enem delu in je kompaktnih dimenzij. Zalogovnik za pelete prostornine 100 litrov zadovolji vsaj dnevno potrebo po peletih. Transporter (polž), ki poskrbi za prenos pelet iz zalogovnika v gorilnik, je tudi priročno vgrajen v peč in ne posega v prostor ter niti ne moti čiščenja pepela iz peči. Vgrajen je gorilnik na pelete Fenix™ Basic, ki ga odlikujejo napredna regulacija, samodejen vžig, visoki izkoristki in enostavna uporaba. Peč uporablja učinkovit cevni sistem za izmenjavo toplote med zrakom in dimnimi plini, tako da celoten sistem omogoča izkoristek preko 90%.

 

inovateh lon

Da bi bila vse ta pestra ponudba še dostopnejša, imate možnost nakupa na obroke z ugodnimi krediti Hranilnice LON.

Kredit omogoča plačilo na do 36 obrokov
do vrednosti 4.000 EUR.

 

Peč ne potrebuje nobenih dodatnih inštalacij za montažo. Vse kar potrebujete je enostaven odvod za dimne pline, kar se da po navadi rešiti brez večjih problemov. Peči so serijsko na voljo za moči do 25 kW, kar je dovolj za delovne prostore do 200 m², po naročilu pa bodo dobavljive tudi peči večjih moči (do 100 kW). 

 

Tel.: 031 237 355

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI