Intervju: Kakovost se povezuje – Porsche ogreva s kotli KWB

Pravnuk znamenitega vizionarja in očeta najbolj prodanega avtomobila na svetu – VW Hrošča, pri ogrevanju stavi na kakovost in varnost. Daniell Porsche je zadovoljen in ponosen lastnik skupno sedmih kotlov na biomaso KWB.

 

Intervju z Daniellom Porsche na temo KWB ogrevanje na biomaso

Pravnuk znamenitega vizionarja in očeta najbolj prodanega avtomobila na svetu – VW Hrošča, pri ogrevanju stavi na kakovost in varnost. Daniell Porsche je zadovoljen in ponosen lastnik skupno sedmih kotlov na biomaso KWB.

 

G. Porsche, kaj za vas pomeni toplota?
Sam toploto enačim s toplino. Prispeti domov, biti doma. Toplota zame pomeni tudi varnost in življenje.

 

Kako in zakaj se je pravnuk tako poznane družinske dinastije odločil za ogrevalni sistem KWB?
Pri tako velikem projektu je seveda predpriprava in natančna analiza vseh možnosti ključnega pomena. Tako je bilo tudi pri meni. Zbiral sem ogromno informacij o različnih vrstah ogrevalnih sistemov. Od kotlov na kurilno olje, plin in ostalih sistemov. Sam sem balonar ter sem zaradi tega imel tudi dostop do tekočega plina, vendar so me pogoste napake s plinski tlakom, težave z vžigi ter občasne težave s posameznimi komponentami odvrnile od nakupa plinske peči. Ko smo ob procesu selitve naš dom v mestu zamenjali s hišo na podeželju smo se odločili, da je najbolje za ogrevanje uporabiti surovino, ki nam je blizu in dostopna.

 

kwb kotel Daniell Porsche

 

Ogrevanje s pomočjo kamina je sicer nekaj kar me je veselilo že od nekdaj, vendar zahteva takšen način ogrevanja neizmerno večji časovni vložek ter skrb uporabnika. Ko smo premleli vse faktorje je bil kotel na biomaso resnično optimalna rešitev. Ob začetnem razmisleku ali se odločiti za kotel na sekance ali na pelete, smo se zaradi večjega izkoristka, optimizacije ter bolj kakovostnega energenta odločili za kotel na pelete. Potrebujem kotel, ki deluje brez težav saj je zanesljivost kupljenega produkta zame ključnega pomena. Pomemben del odločitve je predstavljala tudi kompetentnost, strokovnost in odzivnost servisne službe. Po dolgem razmisleku je odločitev končno padla na ogrevalne sisteme KWB.

 

kwb kotel intervju Porsche 1

 

Kaj ste pri sistemih KWB prvo opazili? Kaj vas je prepričalo?
Smejali se boste: bile so barve podjetja KWB! Rumena in zelena sta me spomnila na sonce in naravo. Zame je bil to prvi odraz filozofije podjetja. V nadaljevanju je mojo odločitev podkrepila še možnost 24-urne servisne podpore, ter odlična dodana vrednost produkta.

 

kwb kotel intervju Porsche 2

 

Kateri ogrevalni sistem ste namestili ter zakaj ste se odločili za določen model iz KWB produktne družine?
Na lastnem, stanovanjskem objektu sem namestil kotel Easyfire s transportnim polžem, primeren za ogrevanje s peleti. Ob nakupu sem stavil na enostavno in pregledno tehnologijo, ki jo lahko razumem tudi jaz. Pri podjetju KWB sem dobil občutek, da so vpleteni ljudje, sodelavci, tehniki izredno dobro ozaveščeni o produktu. Strokovnost, profesionalnost ter čas, ki so mi ga namenili so potrdili mojo odločitev. V mestu Salzburg-Langwied imamo samostoječo kotlovnico, ki je opremljena z dvema kotloma KWB Powerfire. Zalogovnik s skupno 12.000 litrov prostornine ima prostor za vsega 30 ton materiala. Izjemno dobra izkušnja ter učinkovito delovanje naprav sta v nadaljevanju prepričala tudi mojega očeta, ki je konkurenčne kotle zamenjal s kotli KWB. Tako je tudi moj oče sedaj ponosen lastnik kotla KWB Powerfire ter KWB Multifire.

 

Daniell Porsche je lastnik kotlov:
• 2 x KWB Powerfire, 150 kW na lesne pelete.
• 1 x KWB Powerfire 240 kW in 1 x KWB Multufire 80 kW, na lesne pelete.
• 2 x KWB Easyfire 15kW.
• 1 x KWB Multifire.

 

Ogledali ste si tudi sedež podjetja ter proizvodnjo KWB na avstrijskem Štajerskem. Kakšni so vaši vtisi?
Tako je. Ob pogovoru z direktorjem podjetja KWB, Erwinom Stubenschrottom sva odkrila ogromno vzporednic poslovanja in izpostavila podobne vizije podjetij. Oba želiva soustvarjati okolje, v katerem lahko dostojno živimo ter našim otrokom delujemo kot vzor. Želiva ustvariti pozitivno delovno okolje ter našim zaposlenim ponuditi dobre in dostojne delovne pogoje. Glavni cilj podjetništva v 21. stoletju mora biti vzajemno in odgovorno ravnanje do zaposlenih ter do okolja. Odgovornost pa moramo prenesti na otroke, saj so najpomembnejši kapital človeštva.

 

In kaj načrtujete v prihodnosti?
V prihodnosti bomo še naprej poskušali okolje spremeniti na bolje, soustvarjati nova delovna mesta ter s tem prispevati k vzajemnem razvoju podjetja. Podjetju KWB želim veliko poslovnih uspehov, uspešno nadaljevanje začrtanih smernic ter ogromno zadovoljnih in nasmejanih strank. 

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI