Dobro izbrana toplotna črpalka zniža stroške ogrevanja

Koliko bo stalo ogrevanje v prihajajoči zimi in ali bodo družinski proračuni zmogli te stroške? Najbrž se veliko gospodinjstev sprašuje podobno.

Koliko bo stalo ogrevanje v prihajajoči zimi in ali bodo družinski proračuni zmogli te stroške? Najbrž se veliko gospodinjstev sprašuje podobno in upa, da bi se čimprej našli čudežni ukrepi globalnih in nacionalnih politik, ki bi poleg miru v svetu med drugim znižali tudi stroške za ogrevanje. Če temu ne bo tako, lahko upamo le na milo zimo.

 

Dobro izbrana toplotna crpalka zniza stroske ogrevanja

 

Ogrevanje s toplotno črpalko je učikovito in ugodno

Kot posamezniki nimamo vpliva na svetovno gibanje cen energentov. Kljub vsemu lahko s premišljenimi ukrepi veliko privarčujemo. Energent, ki se je realno najmanj podražil in bo v letošnji zimi najcenejši, je električna energija. Cena elektrike bo do konca avgusta 2023 regulirana s strani države. Električna energija je tudi energent, katerega si Slovenija več kot polovico pridela sama in bi bil zadnji podvržen morebitnim redukcijam.

Ko razmišljamo o sistemu ogrevanja z napravo, ki jo poganja elektrika, je pomembno, da se odločimo za ogrevalni sistem, kjer za vloženo električno energijo dobimo največ toplotne energije. Zagotovo daleč najbolj racionalen sistem trenutno je.

 

Toplotna črpalka Fujitsu Waterstage je med najboljšimi na trgu

Ob pregledu slovenskega trga ponudnikov toplotnih črpalk in učinkovitosti naprav, pa ne moremo mimo blagovne znamke Fujitsu, ki je med najvišje uvrščenimi in ocenjenimi toplotnimi črpalkami. Gre za japonsko podjetje, ki je poznano kot pionir na področju razvoja ogrevanja s toplotnimi črpalkami. Za različne potrebe naročnikov ponujajo  veliko modelov. Eden od teh modelov je serija toplotnih črpalk zrak/voda z imenom Waterstage. Ta obsega več kot 30 različnih kombinacij in modelov, tako notranje, kot zunanje enote. Toplotne črpalke Waterstage veljajo za ene bolj kvalitetnih izdelkov na trgu. Na razpolago so tako v nizkotemperaturni, kot v visokotemperaturni varianti.

 

Dobro izbrana toplotna crpalka Fujitsu Waterstage


Toplotne črpalke Fujitsu so za kakovost prejele certifikata EHPA Quality in KEYMARK. Ponašajo se z možnostjo aktivnega člena v tako imenovanih pametnih električnih omrežjih (SG-REady)


baner toplotne crpalke

Fujitsu je tudi eden prvih proizvajalcev toplotnih črpalk, kjer so kot hladilni medij začeli uporabljati plin z oznako R32, poznan kot ekološki plin. Toplotne črpalke Fujitsu so zaradi odličnih izkoristkov (SCOP od 3 do 5) učinkovite tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah vse do -20 stopinj Celzija. Serija Super High Power pa deluje celo do -25 stopinj Celzija. V Sloveniji sicer teko nizkih temperatur že vrsto let nismo imeli, vendar nas lahko vreme kakšno od prihodnjih zim preseneti. Da ne ostanemo brez ogrevanja, je je dobri imeti kvalitetno in učinkovito napravo za ogrevanje, ki bo zanesljivo delovala tudi pri ekstremno nizkih temperaturah. Zelo pomembno je tudi izbrati pravo moč toplotne črpalke, ki bo ustrezala pričakovanjem in toplotnim značilnostim objekta, v katerega se vgrajuje.

 

Dobro izbrana toplotna crpalka

Inovativnost podjetja Fujitsu je pregovorno že stalnica pri razvoju in izboljšavah njihovih izdelkov. Naj omenimo, da v svoje toplotne črpalke vgrajujejo izjemno učinkovit koaksialni toplotni izmenjevalec ter inovativni dvojni krožni kompresor z linearnim tekočinskim vbrizgavanjem brez neželenega pregrevanja izhodnega plina med fazo kompresije.

Japonci so krmiljenje toplotnih črpalk zaupali nemškemu podjetju Siemens. Ta omogoča varčno ter optimalno delovanje toplotnih črpalk Fujitsu, upravljanje napredno in preprosto. Krmiljenje omogoča do dva neodvisna ogrevalna kroga (2 x talno, talno + radiatorji), ogrevanje bazena ter dodaten vir ogrevanja, na primer dodaten kamin na drva ali sončne kolektorje.


Zastopnik za toplotne črpalke Fujitsu v Sloveniji je podjetje Dines iz Ljubljane z izkušeno ekipo svetovalcev, monterjev in vzdrževalcev. Za več informacij napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI