Zakaj kotli na biomaso?

Zakaj kotli na biomaso?

Obnovljivi viri energije so prihodnost globalne energetske oskrbe. Nestabilne cene fosilnih energentov pa razlog več za razmislek o prenovi ogrevalnega sistema. Ob dolgoročni investiciji sta strokovno svetovanje ter kakovosten in zaupanja vreden partner ključna parametra prave odločitve.

kwb 1

 

Dejstva

V tem delu Evrope velja biomasa za energent z največjim potencialom. 58,4 % Slovenije je prekritih z gozdnimi površinami, kar nas po gozdnatosti uvršča na skupno tretje mesto v Evropi, tik za Švedsko in Finsko. Lesna zaloga gozdov presega 330 milijonov kubičnih metrov, ter iz leta v leto narašča. Letni prirastek tako presega 8 milijonov kubičnih metrov. Lesna biomasa se uvršča v skupino najstabilnejših energentov, zaradi regionalne dostopnosti pa zagotavlja energetsko neodvisnost, ustvarja stabilna in dolgoročna delovna mesta, ter pomembno podporo kmetijskemu sektorju.

 

Toplotna črpalka ali kotel na lesno biomaso?

Oba tipa ogrevalnih sistemov se uvrščata v skupino naprednih, alternativnih tipov ogrevanja, vendar so razlike pri stroških obratovanja, dolgoročni prihranek in nemotenem obratovanju ogromne. Prihranek stroškov igra v prid obeh tipov ogrevalnih sistemov. Tako kotle na biomaso kot toplotne črpalke odlikuje ogromen prihranek, glede fosilne oblike ogrevanja na olje ali plin. Prihranek na letni ravni, na primeru enodružinske hiše (200 m2 bivalne površine) se giblje med 1000 – 2000 EUR letno. Tako velja pravilo, da se investicija v sanacijo ogrevalnega sistema praviloma povrne v 4 – 6 letih, ob neupoštevanju Eko-subvencij. Vendar pozor. Toplotne črpalke za obratovanje porabijo neprimerljivo več elektrike (približno 8.000 kWh letno) kot kotli na biomaso (181 kWh letno). Dejstva ne smemo zanemariti, saj imajo že razmeroma majhna nihanja cen elektrike ogromen vpliv na stroške na letni ravni. Zaradi posledic nestabilnega trga fosilnih energentov v vzhodni Evropi ter zastarelega električnega omrežja lahko v naslednjih letih pričakujemo povišanje investicij v prenovo električne infrastrukture in s tem višje cene za končne uporabnike.

 

Kako izbrati pravega ponudnika?

Pri dolgoročni investiciji je potrebno pozornost preusmeriti na nekaj ključnih spremenljivk. Kakovost ogrevalnih sistemov, kompetentnost inštalaterjev, razumljivo svetovanje ter posluh za individualne potrebe morajo biti primarni razlogi za pravilno in smotrno odločitev. Podjetje KWB že 20 let proizvaja najkakovostnejše rešitve za ogrevanje na biomaso. Eden vodilnih ponudnikov koltov na lesno in agrarno biomaso, ki na letni ravni vlaga do 10 % celotnega prometa v razvoj in inovacije je uspel prepričati več kot 70.000 strank po vsej Evropi. Lasten izobraževalni program za inštalaterje t.i. KWB Akademija, strankam zagotavlja najvišjo stopnjo kompetentnosti (po podatkih interne raziskave vsega 98,2 % strank priporoča nakup KWB kotov, kar je edinstven podatek na trgu in uvršča KWB na prvo mest v Evropi), 6-letna garancija, popolnoma avtomatiziran sistem in čistoča kotlov (zalogovnik je potrebno sprazniti zgolj vsake dve leti, možnost pridobitve Eko-subvencij ter široka paleta kotlov za osebno in gospodarsko rabo prepričajo v celoti.

 

Družina izdelkov ter široka izbira

Družina izdelkov KWB obsega sodobne kotle na pelete KWB Easyfire 8-35 kW ter KWB Pelletfire+ 45-135 kW, sekance in pelete KWB Multifire 20-120 kW, večje moči KWB Powerfire 150-300 kW, polena KWB Classicfire 20-50 kW ter solarne sisteme KWB EasySun in KWB MultiSun za toplotno oskrbo vse od individualnih hiš, večjih zgradb, do manjših daljinskih omrežij.

KWB kotli na biomaso je ponosni partner 47. Sejma obrti in podjetnosti (MOS), v Celju, med 10. 9. 2014 in 15.9.2014.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI