Lokalni rekuperator domačega porekla – preverite cene v 2024

Lokalni rekuperator Hansen je slovenska znamka prezračevanja z rekupreacijo – vračanjem toplote, ki poskrbi za svež in čist zrak v prostoru.

Če imate težave z vlago ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo monterjev z dolgoletnimi izkušnjami, ki poskrbijo za stroškovno ugodne rešitve. Njihova celovita ponudba za prezračevanje, hlajenje in ogrevanje je dosegljiva po cenah, ki se jih izplača preveriti. Posebej zanimiv je lokalni rekuperator Hansen. Pogosta vprašanja, povezana z njihovimi prezračevalnimi sistemi, prednostmi uporabe in stroški izvedbe, predstavljamo v nadaljevanju.

 

Hansen je slovenska blagovna znamka lokalnega rekuperatorja, ki sledi visokim tehnoloških in ekološkim smernicam. Uporabniki, ki so za prezračevanje vgradili lokalni rekuperator vedo, da je sistem učinkovit in  upraviči investicijo. Za lokalni rekuperator na Eko skladu prejmete subvencijo, upravičeni ste do 20 % povračila stroškov investicije.

 

Lokalni rekuperator reši težave slabo prezračevanih hiš

Povsem razumljivo je, da zrakotesni objekti potrebujejo prezračevanje. Ker v večini starejših objektih ni mogoče kar tako speljati kanalskega centralnega prezračevanja, je potrebno iskati preprostejše rešitve. Tisti uporabniki, ki so za prezračevanje vgradili lokalni rekuperator vedo, da je sistem učinkovit in  upraviči investicijo. Praksa kaže, da  lokalni rekuperator, ki se vgradi v steno posamičnega prostora,  ugodno nadomesti centralni prezračevalni sistem.

 baner prezracevanje

 

Preverite slovensko blagovno znamko lokalnega rekuperatorja Hansen

Direktor podjetja Tersus, Srečko Artač: Rekuperacija se je za prezračevanje hiš že dodobra uveljavila kot preprosta in energijsko učinkovita izmenjava zraka v objektih. Naši kupci, ki porebujejo novo ogrevanje, potrebujejo tudi zdravo klimo. Ta prezračevalni sistem, z visoko kakovostjo izvedbe, poskrbi za stalno čist zrak v prostoru. Prispeva k boljši kakovosti bivanja in varčevanju. Montaža je hitra in enostavna, prostor se prezračuje brez energijskih izgub. Vračanje toplote s prezračevanjem omogoča keramični izmenjevalnik toplote (rekuperator), ki črpa topel zrak iz prostora, zbrano toploto shranjuje, nato pa toploto oddaja v hladnejši zunanji zrak. Ob tem se svež zunanji zrak v rekuperatorju tudi filtrira. Naši rekuperatorji Hansen so uvrščeni na seznam Eko sklada, ob nakupu parnega števila rekuperatorjev, ki so povezani v en sistem, ste upravičeni do 20 % povračila stroška investicije ter 2 leti garancije.”

 

Lokalni rekuperator HANSEN PRO 150

Sl HANSEN Eco 150

  • G3 filter zraka
  • senzor svetlobe
  • avtomatski zaklop
  • 3 hitrostne stopnje
  • brezžična povezava
  • senzor vlage v prostoru
  • upravljanje preko daljinskega upravljalnika

Sl. HANSEN Pro 160

  • avtomatske zaklopne lopute
  • 2 filtra zraka
  • senzor vlage
  • senzor svetlobe
  • 5 hitrostnih stopenj
  • indikator za čiščenje filtra
  • funkcija samodejnega delovanja
  • brezžični priklop
  • upravljanje preko daljinskega upravljalnika
  • več načinov delovanja: avtomatski, ročni, nadzorni

Lokalni rekuperator HANSEN Pro 160

 

Posebnosti lokalnega rekuperatorja HANSEN

Lokalni rekuperator Hansen odlikuje poseben brezkrtačni motor z nizko porabo energije, 15-cm dolga keramična kocka ter loputa z avtomatskim zaklopom, ki v stanju mirovanja preprečuje vstop zunanjega prahu. Lokalni rekuperator, z vgrajenim G3 filtrom zraka, omogoča tri stopnje delovanja, ima vgrajen avtomatski zaklop, hkrati tudi senzor vlage.

Po potrebi lahko sami upravljate pretok zraka in uravnavate vlago, senzor vlage vam omogoča nastavitev različnih stopenj zračne vlažnosti.

Rekuperatorje je mogoče žično ali brezžično povezati v en sistem upravljanja preko stenskega kontrolerja ali daljinskega upravljalnika. Menjava filtrov je preprosta, indikacijska lučka opozori na potrebo po menjavi. Produkt je kakovostno izdelan in estetsko oblikovan, z ugodnim razmerjem kakovost cena. Montaža je čista, z minimalnim posegom v prostor. Z brezžično pov­ezavo enot se je moč izogniti dodatnemu vrtanju po stenah, saj rekuperator upravljamo preko daljinskega upra­vljalnika. Vgradnja se vrši v zidno odprtino širine 10 in 16 cm. Širina zidu, v katero montiramo lokalni rekuperator, je prilagodljiva (med 25 cm in 100 cm).

 Prezracevalni sistem HANSEN vgradnja

Lokalni rekuperatorji Hansen so vgrajeni v mnogih slovenskih domovih.  Kot prikazuje fotografija se običajno vgrajujejo 25–30 cm od stropa,  v povprečno veliko hišo pa se vgradi nekje 6–8 enot, čas vgradnje ene enote običajno poteka 2 do 3 ure.


Za prezračevanje domov, počitniških objektov, ter tudi poslovnih zgradb se je lokalno prezračevanje izkazalo za optimalno učinkovito. Težave, kot so vlaga, plesen na steni, cvetni prah ter zatohlost v prostorih, so mnogi odpravili z lokalno rekuperacijo in vgradnjo lokalnih rekuperatorjev.


Lokalni rekuperator – pogosta vprašanja

Kako je uveljavljeno prezračevanje z lokalno rekuperacijo, kakšne so prednosti in kakšni so stroški izvedbe, nam je pojasnil predstavnik podjetja Tersus, Srečo Artač, ki dobro pozna problematiko. Z lokalnimi rekuperatorji so opremili že več sto stanovanjskih objektov.

 

lokalni rekuperator hansen Sreco artac

Srečo Artač, Tersus – Sistemi lokalne rekuperacije zraka niso nova tehnologija, učinkovito izmenjujejo zrak v mnogih objektih po vsej Sloveniji,  pri nas lahko preverite množico referenc in uspešno delujočih primerov vgradnje.

 

Kaj opažate, kdaj so lokalni rekuperatorji dobra rešitev pri prezračevanju stanovanj, katerim stavbam jih priporočate?

Prednost lokalnega rekuperatorja je preprosta vgradnja, hkrati pa tudi učinkovitost. Lokalno prezračevanje je odlično za vgradnjo v bivalne prostore, počitniške objekte in pisarniške prostore. Težave z vlago se po naših izkušnjah v večini primerov močno izboljšajo, če že ne povsem odpravijo. Na vse to pa seveda vplivajo kakovost, vrsta in način gradnje hiše, bivalne navade, hidroizolacija objektov, predvsem pa toplotni mostovi.

 

Ali lokalni rekuperator potrebuje napajanje, kakšni so stroški delovanja?

Lokalni rekuperator deluje s pomočjo visoko učinkovitega aksialnega ventilatorja, ki za napajanje potrebuje priklop na električni priključek. Poraba energije je zanemarljiva, ob neprestanem delovanju skozi vso leto, znaša letno nekaj evrov na enoto. Deluje po načelu vračanja energije. Pri lokalnih rekuperatorjih se uporabljajo keramični izmenjevalniki, ki shranjujejo energijo odpadnega zraka in jo po spremembi cikla – smeri pretoka zraka oddajo svežemu vpihanemu zraku. Za delovanje potrebujejo električno energijo. Večinoma so v prodaji rekuperatorji z uporabo dvosmernega motorja in ciklom delovanja 70 sekund, na voljo pa so tudi lokalne naprave pa prezračevanje z dvema motorjema. Pri teh napravah se eden koristi za vpih, drugi za izpih zraka. Za vgradnjo teh tipov naprav potrebujemo večje izvrtine v steni.

 

lokalni rekuperator hansen delovanje

Lokalni rekuperator zamenja smer črpanja zraka ali vpihovanja vsakih 70 sekund (odvisno od izbire načina delovanja). Prvi cikel: zrak skozi keramično kocko iz notranjosti potuje ven iz prostora. Drugi cikel: rekuperator črpa zrak od zunaj, ta se v keramični kocki prefiltrira in ogreje. V prostor vpihujemo svež in primerno ogret zrak.

 

Kje je najprimernejša vgradnja za rekuperator, kakšni so posegi v stene?

Običajno se lokalni rekuperatorji vgrajujejo ob okno, približno 25–30 cm od stropa, običajno se v povprečno veliko hišo vgradi 6–8 enot. Ventilatorji za prezračevanje se vgrajujejo s strojem za diamantno vrtanje, s premerom izvrtine 162 mm. Odvisno od tipa gradnje traja čas vgradnje ene enote 2 do 3 ure.

 

Kako je lokalni rekuperator vzdržljiv, kakšno je vzdrževanje in življenjska doba rekuperatorja?

Same naprave so izredno zanesljive, število okvar je zanemarljivo. Redno vzdrževanje rekuperatorja pomeni čiščenje filtra in samega keramičnega izmenjevalnika. Čiščenje se običajno opravi vsakih nekaj mesecev oz. ko nas na to opozori signal na napravi. Izredno pomembno je, da je sistem prezračevanja zasnovan tako, da je dostop do filtrov in keramičnega izmenjevalnika kar se da preprost, s čim manj vijačenja.

 

Lokalni rekuperatorji so upravičeni do subvencij, kolikšna je subvencija za povprečno veliko stanovanjsko hišo?

Naprave so uvrščene na seznam za pridobitev subvencije Eko sklada. V našem primeru je do subvencije upravičena stranka, ki vgradi parno število ( 2, 4, 6 …) med seboj povezanih enot. Sicer so subvencije odvisne od razpoložljivosti sredstev in aktualnih razpisov Eko sklada. Subvencija se prizna v višini do 20 % investicije, za stanovanjsko hišo to pomeni 800–1000 evrov.

 

Lokalni rekuperator – cena?

Cena lokalnega rekuperatorja z osnovno vgradnjo in upoštevanim 9.5% DDV znaša cca. 600 EUR, ob upoštevanju subvencije v višini 20 %, strošek vgradnje pomeni strošek vgradnje manj kot 500 EUR na enoto.

 Vas zanima investicija za lokalni rekuperator Hansen? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI